•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lady Bird (2017)

Kao i milioni pametnih, čudnih tinejdžera pre nje, Christine „Lady Bird“ McPherson (Saoirse Ronan) je stidljiva srednjoškolka sa ogromnim snovima. Ona jedva čeka da sa sebe zbaci okove predgrađa u Sakramentu negde oko 2002. godine i potrči ka nejasnoj ali spektakularnoj sudbini za koju iz sveg srca veruje da zaslužuje. Ipak, nije baš najjasnije kakvu to briljantnost svet treba da dobije: njene ocene su prosečne, vannastavne aktivnosti skoro da i nema, a njene finansije su loše kao i njena ne tako sjajno ofarbana pink kosa.

„Lady Bird“ je ne baš solo režiserski debi sa autobiografskim motivima glumice i pisca Gretae Gerwig, koji deluje kao najpotpunija realizacija njenog već patentiranog brenda tankog hira koji ostavlja gorko-sladak ukus u ustima. Ronan je odgovarajući proxi Gerwigove, bilo da se davi u oblačićima vune kao što su Triscuits zajedno sa svojom najboljom prijateljicom (Beanie Feldstein), terajući je da igra u školskoj predstavi, ili istražujući porive svih mladih sa slatkim zaluđenikom za pozorište po imenu Danny (Lucas Hedges iz „Manchester by the Sea“) i lošim momkom koji puši po imenu Kyle (Timothée Chalamet).

Ipak, Gerwigova ne zarobljava svoju glavnu junakinju u nesvesni maloletni balon kao što to čine mnogi drugi dramatično-komični filmovi o odrastanju čine; roditelji Lady Bird, koje igraju Tracy Letts i Laurie Metcalf, su potpuno formirani ljudi sa svojim dubokim manama i ranjivostima. Njihova neurednost je nasledna, ali je istovremeno i poklon, u vidu vetra u leđa za Birdina mala krila.

Žanr:komedija, drama
Godina:2017
Reziser:Greta Gerwig
Scenario:Greta Gerwig
Uloge:Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts
Uzrast:R
Award:Nominovan za 5 Oscara, 82 nagrade i 173 nominacija
Studio:Scott Rudin Productions, Entertainment 360, IAC Films
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...