•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo Nebojša Glogovac

JEDAN od najpriznatijih glumaca srednje generacije Nebojša Glogovac preminuo je jutros, potvrdili su "Novostima" njegovi najbliži i kolege.

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Nebojša Glogovac je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su u klasi bili i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković.

Glumac se rodio 1969. godine u Trebinju. Kada je imao 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobu Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago", u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima "Munje", "Kad porastem postaću kengur", "Nebeska udica" i drugim.

Glumac je na Pulskom festivalu prošle godine dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu za tumačenje Vjekoslava Kralja u filmu Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske".

Glogovac je bio oženjen i otac je troje dece.

Website:novosti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu