•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beograd od večeras u duhu 'FEST-a'

Međunarodni filmski festival "Fest", 46. po redu, počinje sutra, a do 4. marta biće prikazano 116 filmova u 12 bioskopskih sala širom Beograda.

"Fest" će ugostiti više od 40 stvaralaca iz inostranstva i biće dodijeljene nagrade u tri takmičarska programa, uključujući i tri počasne nagrade.

Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova u Sava centru, a počasni gost "Festa" biće kultni mađarski reditelj Ištvan Sabo, kome će na otvaranju biti uručena nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Voditelji ceremonije svečanog otvaranja biće mlade glumačke zvezde Raša Bukvić i Marija Bergam.

Nakon ceremonije biće prikazan film "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" reditelja i scenariste Martina Mekdone, koji je nedavno trijumfovao na dodeli nagrada BAFTA u pet kategorija.

Nagrađen je i sa četiri "Zlatna globusa", a nominovan je za čak sedam "Oscara". Glavne uloge tumače Frencis Mekdormand, Sem Rokvel i Vudi Harelson.

Do samog početka festivala prodato je preko 50.000 karata.

Ubedljivo najveće interesovanje publike, prema podacima organizatora, vlada upravo za film otvaranja, a osim njega, najtraženiji su filmovi "Oblik vode" i "Fantomska nit".

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila