•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spilberg objasnio zašto Netfliksovi TV filmovi ne zaslužuju Oskara

Trostruki oskarovac kaže da Netfliksovi filmovi ne bi trebalo da budu nominovani za nagradu Američke filmske akademije.

Popularni servis za video-strimovanje Netfliks prikazuje svoje filmove prvo na internetu, a zatim i u odabranim bioskopima, obično radi nominacija za neku nagradu.

Ipak, čini se da takva praksa izuzetno smeta slavnom režiseru Stivenu Spilbergu.

"Jednom kada se posvetite televizijskom formatu, to je TV film. Ako je reč o kvalitetnom programu, svakako zaslužuje Emi nagradu, ali ne i Oskara... Smatram da filmovi, koji steknu kvalifikacije tokom manje od nedelju dana prikazivanja u bioskopima, ne bi trebalo da se kvalifikuju za dodelu Oskara", rekao je Spilberg.

Godinu dana nakon što su dva Netfliksova filma prikazana u Kanu, čuveni filmski festival saopštio je da će striming servisi ubuduće biti udaljeni sa takmičenja. Prethodno je istaknuto da će od 2018. godine svi filmovi koji se budu takmičili za neku od nagrada morati da budu prikazani u bioskopima širom Francuske.

Čini se da Spilbergove zamerke Netfliksu odražavaju tradicionalan pogled na vezu između kvaliteta filmskog ostvarenja, i medija preko kojeg se prikazuje, piše Kvarc. Naime, tokom većeg dijela njegove karijere, koja je počinjala sedamdesetih godina, bioskopska ostvarenja bila su znak dobrih režisera, dok su TV filmovi viđeni kao dela druge klase.

Ipak, Spilberg priznaje da je televizija danas veća nego što je ikada bila u svojoj istoriji. Kvalitet, budžet i obim produkcije nadmašili su bilo šta što se prikazuje u bioskopima, kako su pokazali HBO, Netfliks i Amazon. Međutim, režiser i dalje smatra da bi filmovi koji se strimuju trebalo da se računaju kao zasebna kategorija.

Inače, Spilberg nije prvi režiser koji je uputio kritiku striming servisima. Kristofer Nolan, jedan od najvatrenijih pristalica bioskopa, nazvao je Netfliksove filmove "režiserskom noćnom morom".

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...