•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminula glumica Jelena Žigon

Filmska legenda Jelena Jovanović Žigon, udovica glumca Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon, preminula je u utorak uveče u osamdesetpetoj godini posle iznenadne i kraće bolesti, javili su beogradski mediji.

Najšira publika pamti je u ulozi prije Jelene iz serijala "Lude godine" gde je glavnu ulogu igrao čuveni Dragomir Gidra Bojanić. Uloge u ostvarenjima „Prvi gradanin male varoši“ (1961), „Pustolov pred vratima“ (1961), „Obračun“ (1962), "Zvidduk u 8" (1962), "Doktor Mladen" (1975), "Kraj dinastije Obrenovic" (1995) „Kuda plovi ovaj brod“ (2000), samo su neke od ukupno 68, koliko je ostvarila u serijama i filmovima i na televiziji.

U svoju glumačku biografiju, Jelena Jovanović Žigon upisala je igru sa velikom holivudskom zvezdom Stjuartom Grendžerom, u kultnoj filmskoj seriji "Vinetu".

Bata Živojinović, u jednom razgovoru kazao je: "E, Jelena! U nju je bio zaljubljen taj Grendžer. Svakog dana donosio joj je buket ruža na snimanje. Bio je očaran njenim talentom i lepotom. Ali, ona je volela samo svog Stevu Žigona.

Bata je još govorio kako su Jelenin neverovatan senzualan glas, izvajanu figuru, eleganciju i gracioznost reditelji veoma koristili za duge kadrove njenih silazaka niz stepenice.

"Zamislite: ona trči niz stepenice, ne gleda u njih, već u daljinu... Bila je vanserijska lepotica savremenog filmskog izraza. Istančanog, bez patetike. Dok je gledamo njena raskošna lepota očaravala je, prosto. Koliko sam bio ljubomoran na Ljubu Tadića i Radeta Markovića dok ona govori najlepšu poruku ljubavi ikad rečenu u našoj kinematografiji", svojevremeno se sjećao Bata Živojinović.

Početkom tekuće godine dobila je veliku rusku nagradu "Bondarčuk" za životno delo, a inače bogata je zbirka priznanja koje je dobila Jelena Jovanović Žigon. Među njima je i Orden boraca Republike Srpske, ali i Njegošev od Mitropolije crnogorsko-primorske, kao i ruski za zahvalnost veri i nadi.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...