•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kod amidže Idriza (2004)

Kod amidže Idriza je bosanskohercegovačka drama snimljena 2004. u režiji Pjera Žalice. Film je bio nominovan 2004. godine za 77. dodelu "Oskara" kao bosanskohercegovački kandidat u kategoriji za najbolji strani film, ali nije ušao u užu konkurenciju. Sa svojim sporim ritmom, zagasitim ambijentom, "Kod amidže Idriza" je teskoban film koji progovara o ratu i patnji, samoći i izgubljenosti dvoje staraca kojima je rat odneo jedinog sina. Glavne uloge tumače Mustafa Nadarević, Senad Bašić, i Semka Sokolović-Bertok. Uloga Sabire jedna je od poslednjih uloga Semke Sokolović Bertok.

Fuad Memić Fuke, posle više godina dolazi u kratku posetu svom amidži Idrizu i amidžinci Sabiri da im popravi bojler. Ispijajući sa njima tradicionalnu kahvu Fuke se suočava sa gluhom samoćom i nezalečenom boli dvoje starih ljudi koji su izgubili sina u ratu. Za popravku starog i potpuno dotrajalog bojlera potrebno je doneti delove. Obečavajući da će se ubrzo vratiti da dovrši posao Fuke se sprema za odlazak. Ali, poseta se nenadano produžava kada se ispostavi da je akumulator njegovog razvaljenog golfa potpuno prazan i neće da upali. Fuke je prisiljen da provede noć u kući svog amidže. U dugoj neprijatnoj noći Fuke otkriva težak porodični konflikt koji njegove ionako nesretne i usamljene rođake čini još nesretnijim i usamljenijim, a njihov život lišenim bilo kakvog smisla i potreba. Fuke shvata da se nešto mora učiniti. Mehaničar kućnih aparata postaje hirurg ljudskih duša.

Žanr:drama
Godina:2004
Reziser:Pjer Zalica
Scenario:Namik Kabil
Uloge:Senad Basic, Mustafa Nadarevic, Semka Sokolovic-Bertok
Award:dve nominacije
Studio:Radio-televizije Federacije BiH, Refresh Production
Zemlja:Bosnia & Herzegovina
Jezik:bosanski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....