•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bradley Cooper & Spielberg sarađuju na novom projektu

Steven Spielberg producira biografski film Leonarda Bernsteina gde će Bradley Cooper igrati glavnu ulogu i režirati. Cooper će takođe pisati scenario za Bernstein - kako je projekat trenutno nazvan - zasnovan na ranijem nacrtu ko-pisca Spotlight-a Josh Singer-a (koji je takođe radio na Spielberg-ovoj ličnoj istinitoj priči novinarskoj drami, The Post). Paramount Pictures i Spielberg-ov Amblin Entertainment finansiraju projekat, koji će Cooper dalje producirati zajedno sa velikim imenima kao što je Martin Scorsese.

Ako ova vest zvuči poznato, to je zato što su prošle nedelje Jake Gyllenhaal i Cary Fukunaga najavili da stvaraju svoj film o Bernstein-u. Taj film ima ime The American i traži distributere na Cannes Film Festival-u, s jesenjim datumom početka proizvodnje. Još u martu, Spielberg je uradio čitanje Bernstein-ove biografske skripte koji se tada nije smatrala scenarijom Singera. Međutim, na osnovu najnovijih događaja, izgleda da je fer pretpostaviti da je Spielberg-ovo čitanje bilo zaista za Singer-ovu nacrt skriptu.

Prema Deadline izvoru, Singer je pre pet godina radio na Bernstein-ovom scenariju, u vreme kada je Scorsese bio zainteresovan za režiju. Projekat je stavljen na čekanje nakon što je istekao ugovor o pravima s porodicom Bernstein, ali su ga onda pokrenuli Spielberg i Cooper. Spielberg je imao Bernštajna u mislima za kasnije, i napreduje dalje velikom brzinom napred sa West Side Story rimejkom (baziranom na Berstein-ovom klasičnom scenskom mjuziklu pretvorenim u film).

Cooper je još uvek nov, a njegov rediteljski debi sa rimejkom muzičke melodrame A Star is Born (u kojem se takođe igra sa Lady Gagom). Film već generiše pozitivno brujanje pred svoje bioskopsko izdanje u oktobru, zahvaljujući impresivnim snimcima koji je Cooper pokazao u CinemaCon prošlog meseca. Ako Cooper uspe da impresionira njegovim režiranjem na stvarnom filmu, to bi trebalo samo dodatno da podstakne Bernstein-ov već visok profil i osigura da ostane na brzom putu za razvoj.

Gillenhaal je bio u sličnom položaju još od 2017. godine, kada se njegova Boston Marathon Bombing drama Stronger pojavila u bioskopima 9-10 meseci nakon Mark Wahlberg-ovog Boston Marathon Bombing filma Patriots Day. Kao što su Stronger i Patriots Day različi jedan od drugog, drugi je bio mnogo popularniji u blagajnama nego prvi (iako je Stronger stekao kritičkih pohvala od Vahlberg-ove dokudrame). Ostaje da se vidi da li se stvari razlikuju između The American i Bernstein-a, ali šanse su da će jedan od njih ili propasti u predprodukciji ili se pojaviti kao jasan pobednik u Hollywood-skoj najnovijoj borbi biografskih filmova.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....