•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Venecija uzima primat Kanu?

Filmski kritičari imaju mnogo veća očekivanja od ovogodišnjeg Venecijanskog festivala u odnosu na filmove viđene u Kanu, a mnogi ukazuju da je tokom poslednjih godina Venecija preuzela prvo mesto na listi festivala A kategorije po kvalitetu filmova.

Mnoge filmadžije tvrde da je ovogodišnja kanska ponuda bila veoma prosečna i bez velikih ostvarenja.

Oni navode svega nekoliko naslova vrednih pažnje: "Hladni rat" Pavela Pavlikovskog, "Blek Klansmen" Spajka Lija ili novi film talentovane Libanke Nadine Labaki "Kapernaum".

Kao i proteklih, i ove godine se u Veneciji očekuje niz zanimljivih ostvarenja, koja nisu prikazana na ovogodišnjem Kanu.

Pre svega, mnogi se nadaju da će videti filmove: "Sestre-Braća" Žaka Odijara, kanskog laureata, i "Paterlo" Majka Lija, o mančesterskom masakru iz 1819. godine.

Ljubitelji filma veruju da bi se u zvaničnom programu Venecijanskog festivala mogli naći i: ostvarenje Damijena Šazela o Nilu Armstrongu "Prvi čovek", zatim "Favorit" Grka Jorgosa Latimosa, dosadašnjeg kanskog laureata.

Očekuje se i "Sanset" Mađara Lasla Nemeša, koji je osvojio srca filmskih zaljubljenika ostvarenjem "Saulov sin".

U Veneciji bi se mogao pojaviti i sada čuveni nemački autor Florijan Henkel fon Donesmark poznat po ostvarenju "Životi drugih", koji sada ima novi film "Rad bez autora", kao i Japanka Naomi Kavase sa ostvarenjem "Vizija".

Mada će tek krajem juna biti poznati učesnici Venecijanskog filmskog festivala, licitacija sa mogućim imenima autora i filmova i dalje traje, navode filmski časopisi.

Ono što je vidljivo jeste činjenica da mnogi dosadašnji kanski učesnici sve češće završavaju u Veneciji.

Da li je reč o izboru kanskih selektora ili je reč o odlukama autora - nije sasvim jasno. Ali, očekuje se jak i kvalitetan Venecijanski filmski festival, koji tradicionalno počinje i traje u prvim danima septembra.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...