•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Festivalska premijera filma CHARLATAN MAGNIFIQUE drugog dana festivala Dok'n'Ritam

Treći festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam u Domu kulture „Studentski grad“

6 – 10. 6. 2018.

Eklektika je naš stil

Četvrtak, 7. jun

Mala sala, 16.00

DOMAĆI TAKMIČARSKI PROGRAM

VICE Srbija PREDSTAVLJA:

TURBOTRONIC

Režija: Stevan Spasić, Srbija, 2017, 49’

Turbotronik predstavlja autore sa srpske scene koji kombinuju novokomponovani folk, turbo-folk i pop-folk sa alternativnim muzičkim formama. Potraga za autentičnim u sopstvenoj tradiciji vodila ih je do pojava prezrenih od strane kulturnog establišmenta i populacije okrenute Zapadu, ali obožavanih među običnim svetom.

DOMAĆI TAKMIČARSKI PROGRAM

FLEKA - GLAS ANDERGRAUNDA (festivalska premijera)

Režija: Darko Pavlović, Srbija, 2018, 70’

Film je završni deo prošlogodišnjeg projekta Zvuk Znak Zrak, posvećenog radu i delovanju kultne ličnosti osamdesetih godina prošlog veka, Šapčaninu i Beograđaninu Miomiru Grujiću Fleki. Film govori o tome koliki je bio njegov uticaj na umetničku scenu, ali i koliko je njegovo delovanje, kao i sam način života, za mnoge inspiracija i dan-danas.

Mala sala, 19.00

DOMAĆI TAKMIČARSKI PROGRAM

HIPI DOLINA

Režija: Boban Rajković, Srbija, 2017, 75’

Generacijska priča o mladosti, ulici koja je bila tačka susreta, ali i mesto gde su se učile važne životne lekcije. Film sadrži sekvence snimljene na nišavskom keju, u nekadašnjoj Hipi dolini, Tvrđavi i Narodnom pozorištu, a o svojoj mladosti, odrastanju i druženju u kultnoj niškoj gradskoj ulici govore nekadašnji disk-džokeji - Bane Miljković i Miki Lazić, Nenad Cvetković, Dule Opović, Dragan Aranđelović Ara, Vladan Vanja Stanojević i drugi.

Mala sala, 20.30

DOMAĆI TAKMIČARSKI PROGRAM

MUZIČKE TRAUME IZ DETINJSTVA

Režija: Miloš Tomić, Srbija,2018, 13

Doku-animirani kolaž sastavljen od ličnih, autentičnih, bizarnih, dramatičnih anegdota o učenju muzike. Film o odnosu školovane muzike i svakodnevnog života.

Klub Magistrala, 19.00

NOTABUK – PREDSTAVLJANJE KNJIGA O MUZICI

IDOLI I POSLEDNJI DAN, Ana Marija Grbić

Ana Marija Grbić je priredila knjigu o četvorogodišnjoj karijeri sastava Idoli. Ona je razgovarala sa članovima grupe, dok su izjave Vlade Divljana uzete iz njegovih intervjua datih drugim medijima. Karijera i značaj grupe prikazani su kroz tematske celine, hronološki poređane, a pored članova benda tu su i izjave ljudi koji su pratili rad Idola profesionalno, kroz različite faze njihovog delovanja.

Mala sala, 21.00

MEĐUNARODNI TAKMIČARSKI PROGRAM

CHARLATAN MAGNIFIQUE (festivalska premijera)

Režija: Maja Pavlin, Slovenija, 2016, 40’

Zabavna mešavina sjajne muzike, komedije situacije i komentara ključnih aktera u Manjifikovom životu. Rediteljka Maja Pavlin nas vodi kroz Manjifikovu bogatu, raznovrsnu i uspešnu karijeru - od kraja 80-ih, kada je započeo svoju muzičku karijeru sa bendom U'REDU, kroz solo karijeru u periodu kada su nastali mnogi hitovi, sve do potpisivanja ugovora sa multinacionalnom kompanijom Soni, posle postizanja svetskog uspeha sa Hir Aj Kam Hir Aj Go, kao i muzike za filmove Montevideo, Bog te video i serijala Senke nad Balkanom.

Amfiteatar, 22.00

REVIJALNI PROGRAM

VITNI HJUSTON: BITI SVOJA

Režija: Nik Brumfild, VB, 2018, 105’

Još kao tinejdžerka, Vitni Elizabet Hjuston pevala je prateće vokale za Čaku Kan, Lu Rolsa i Džermejna Džeksona. Godine 1983. Vitni je potpisala ekskluzivni ugovor za snimanje sa diskografskom kućom Arista Records Klajva Dejvisa. Međutim, njen uspeh je došao po cenu korišćenja droge, ljubavnih afera i skandala.

ULAZ SLOBODAN

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu