•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marija Kalas i Laibach na filmskom Nišvilu

Filmski program ovogodišnjeg Nišville Movie Summit-a započeće u nedelju 5 avgusta srpskom premijerom dokumentrnog filma “Maria Kalas” reditelja Toma Volfa, a nakon njega biće prokazan “Liberation Day” film snimljen povodom prvog rock koncerta održanog u Severnoj Koreji.

Pre prikazivanja filma o Mariji Kalas (uz koju se u filmu pojavljuju i Aristotel Onazis, Vitorio De Saika...) biće priređen i koncertni omaž verovatno najvećoj operskoj pevačici svih vremena. Ekskluzivno na Nišvilu, projekciji filma “Liberation day” o koncertu slovenačke grupe Laibach u Severnoj Koreji, prisustvovaće i kompletna postava grupe, koja će posle filma održati celovečernji koncert.

Više od 300 muzičkih filmova iz 40 zemalja u nekoliko kategorija pristiglo je poslednjih meseci na konkurs Nišvila, a selekciona komisija odabrala je 80. U revijalnom delu biće prikazano još 20 filmova, a svi će se oni takmičiti za najbolje izvodjenje filmske muzike.

Pored glavnih projekcija u niškoj Tvrđavi i na Letnjoj pozornici, na centralnom gradskom trgu iste večeri biće prikazan i prošlogodišnji lauerat - film “Django” koji je tada otvorio i Berlinale, kao i film o Nišvilu

U sklopu Drive - in Movie programa svi vlasnici automobila moći će na parkingu niške auto pijace da pogledaju i filmove o Dejvidu Boviju, Morisiju i Grejs Džons.

Nemi filmovi će se tradicionalno prikazivati uz džez improvizacije mladih pijanista na “Kristina stejdžu” ( asocijacija na scenu iz filma “Maratonci trče počasni krug”).

Prvi put ove godine biće prikazani i filmovi snimljeni mobilnim telefonima koji su se javili na konkurs, a posetioci Movie Dream projekcija pratiće filmove iz udobnih lezaljki

Ovogodišnji Nišville Movie Summit prvi put je pomoglo i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije na konkursu filmskog stvaralaštva iznosom od 200.000 dinara.

Izuzev za otvaranje 5. avgusta , projekcije svih ostalih filmova na ostalim scenama biće besplatne.

Liberationa day TRAILER:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=WBuYjttUQn8

Grejs Džons: crveno svetlo i hleb TRAILER:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=TzSs1iprSjI

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...