•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Venom (2018)

Da li je Venom heroj ili negativac? Nijedno? Oba? Ako pređete preko Marvel kataloga gde je pirana-zubata "symbiote" prvi put predstavljena u The Amazing Spider-Man # 300, on očigledno nije ništa - barem što se tiče Peter Parker-a. Ali u režiseru Zombieland-a Ruben Fleischer-u, blistavo-ali-tonalno zbrkanoj novoj priču o poreklu, on je naslikan kao mučeni dobar momak, žrtva lošeg Jekill-i-Hide raskida.

Igran od strane uvek zanimlјivog Tom Hardy-a, Venom se oseća kao igrač druge lige Marvel-a preuranjeno pozvan među velike igrače. Ljubitelji stripova će unapred kupiti karte za bioskop, naravno, ali da li će nekog drugog biti briga? Hardy je najpoznatiji kao Bane u The Dark Knight Rises i zbog toga što je drugi ili treći najinteresantniji lik u filmu Mad Max: Fury Road iako je igrao glavnu ulogu. On ima integritet, ali nije prava zvezda za blokbastere. Ali, nakon gledanja njegovog nastupa ovde, još uvek ne možemo da kažemo da li je previše dobar za ovakav film, ili možda smo ga skroz precenili.

Pre nego što se Hardy spoji sa Venomom u kronenberskom telu horor metamorfoznoj sekvenci koja ima gmizavog svemirskog parazita koji vrši invaziju na njegovo telo (to nije ni dovolјno krvavo niti dovolјno glupo da bude prekid zbog aplauza, a trebalo bi da bude), on je Eddie Brock - istraživački reporter koji juri s jednog zadatka na sledeći na motociklu. On je kao prelaz između mladog Marlon Brando-a i neke vrste TMZ štetočine koji se spušta na vrata LAX-a sa kamerom i gomiloom provokativno-invazivnih pitanja. Čudesno je da njegova devojka (koju igra Michelle Williams u prilično nezapaženoj ulozi) nije se ranije opametila kakav je kreten.

Dok je radio intervju sa megalomanijskim tehnološkim tajkunom (Riz Ahmed), on se pojavio na neobičnom, vanzemalјskom simbioznom eksperimentu i uskoro postaje njegova najnovija žrtva. I pre nego što to saznate, Eddi deli svoje telo sa monstruoznim alter-egoom koji ima gadni apetit za živo meso i dubok metalni glas koji ga ohrabruje sa lošim stavom Deadpool-a. Teško je reći šta funkcioniše najmanje - komični đavo-unutar-mene rutina ili naduvane, tamno osvetlјene scene s akcijama koje zauzimaju većinu drugog dela filma, dok je Eddie / Venom ganjan i ganjan i ganjan od Ahmed-a i njegovih izmenlјivih siledžija. Venom nije sasvim loš, ali i nije ni baš dobar. On je nekomitativno posredan i, kao rezultat toga, sklon zaboravu. Jednostavno samo sedi tu, lupka prstom, nesiguran da li želi biti film stripova ili staviti celu ideju filmova stripova na svoj nišan. Nikada se ne kreće iznad bombastičnog i zauzetog - što je nešto što nikad nismo mislili da kažemo o filmu u kome glume tri asa kao što su Hardy, Ahmed i Williams. Vizuelno, koja je jedina stvar zbog koje se treba truditi, Venom ima stilski mračnu stranu Gotama. Ali Venom, lik, nikad ne dolazi u fokus sve do poslednjih pet minuta, kada konačno, na kraju, počinje da bude interesantan. Do tada, on je samo još jedan mali sekundarni Marvel IP koji mrko gleda i reži, i nikada nam ne pokazuje zašto bi trebalo da bude glavna uloga njegovog ličnog filma.

Žanr:akcija, sf
Godina:2018
Reziser:Ruben Fleischer
Scenario:Jeff Pinkner, Scott Rosenberg
Uloge:Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed
Uzrast:PG-13
Studio:Avi Arad Productions,Columbia Pictures Corporation,Marvel Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:112 min.
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....