•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

GETE FEST pod motom Normalan život?

Odabrani filmovi sa Berlinala 2018 u bioskopu Cineplexx Niš.

Sedmi po redu GETE FEST, održaće se u bioskopu Cineplexx Niš u Stop Shop ritejl parku u periodu od 25. do 30. oktobra. Festival savremenog nemačkog filma, ove godine donosi deset nagrađivanih i zapaženih ostvarenja sa ovogodišnjeg Berlinala.

Inkluzija osoba s hendikepom znatno je napredovala tokom proteklih 20 godina, ali i tu još uvek postoje tabui i sive zone - što nas dovodi do teme filma koji otvara ovogodišnji GETE FEST. To je film „Touch me not”, dobitnik Zlatnog medveda na Berlinalu 2018. Kao radikalno ostvarenje, ovaj film izazvao je kontroverze u Nemačkoj, baš kao i njegova pobeda na Berlinalu. Uopšteno govoreći, filmovi koji su se našli na programu GETE FEST-a 2018. imaju potencijal da polarizuju publiku i javno mnenje.

Eksperimentalni film „Manifest" u kome se poznata australijska glumica, dvostruka dobitnica Oskara, Kejt Blanšet, u 12 epizoda, pojavljuje u 12 različitih uloga, dok svaki od karaktera izražava jedan kulturno-istorijski ili politički manifest, favorit je mnogih. Na programu GETE FEST-a su i film Tomasa Štubera „Među rafovima” za koji je Franc Rogovski dobio Veliku nemačku nagradu kao najbolji glavni glumac. Publika će moći da vidi „Meki nož - Brehtov film za tri groša”Joahima Langa, „Delo bez autora” oskarovca Florijana Henkela fon Donersmarka, „Minut ćutanja” Larsa Kraunea, „Tri dana u Kiberonu” Emili Atef, „Axolotl Overkill” Helene Hegeman, „Samo mi Bog može suditi” Ezgira Jildrima i „Moj brat se zove Robert i on je idiot” Filipa Greninga.

Sve projekcije filmova u okviru GETE FEST-a, biće održane u sali 5 bioskopa Cineplexx Niš u Stop Shop ritejl parku u periodu od 25. do 30. oktobra. Cena ulaznice za projekcije filmova Gete FEST-a iznosi 150 dinara.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...