•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najava Japansko srpskog festivala filma

Peti, po sadržaju najambicionzniji Japansko-srpski festival filma održaće se od četvrtka 6. do subote 8. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci. Sadržaj trodnevnog Festivala posvećen je temi „Vizija“ a posetioce očekuje izazovan, konstruktivan i upečatljiv filmski i prateći kulturno-umetnički program.

Prvi dan posvećen je viziji stvaralaštva, a Festival će otvoriti multimedijalna izložba „Vizija“ istaknutih autora: Gala Čaki, Aleksa Gajić, Branislav Radišić, Olja Davidov. Specijalne gošće, multimedijalne umetnice, Bojana S. Knežević (Srbija) i Mariko Hori (Japan) izvešće performans "In your coat" koji je zasnovan na tradicionalnoj japanskoj formi "Ninin - Baori" i prikazuje viziju slobode unutar dveju zemalja.

U 19h u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke najavljena je već prepoznatljiva tribina JSFF-a. Ove godine, na temu "Vizija: Napredak i opstanak" govoriće neki od istaknutih predstavnika kulturne scene u Srbiji među kojima su i Marija Ratković (publicistkinja, teoretičarka medija i kolumnistkinja), Jakša Šćekić (novinar i producent), Radonja Ranko Grujić (potpredsednik fondacije Nikola Tesla) i Gala Čaki (slikarka). Govornici će tokom sat vremena tribine podeliti sa publikom svoje lične vizije, put do ostvarenja, pričaće o preprekama, budućnosti, inspiraciji i svim avanturama koje su doživeli na ovom putu.

Žanrovski neograničen, takmičarski i revijalni filmski program domaćih i japanskih kratkometražnih ostvarenja koja su odgovorila na ovogodišnju festivalsku temu "Vizija", otvoriće u 20:30h selektor Marko Grba Singh.

Trećeg dana, posetioce očekuje zanimljivo analiziranje vizije sedme umetnosti u toku tribine: "Vizija u kinematografiji: Ideja i poruka" u kojoj učestvuju prestižna rediteljska imena Darko Bajić, Danilo Bećković, Mladen Đorđević i Vladimir Tagić. Tribini prethodi prikazivanje kratkih studentskih filmova ovih renomiranih autora od 18h, dok treći deo takmičarskog programa počinje u 20h.

Pobednike u kategoriji „Best Movie“, „Best Serbian Vision“ i „Best Japanese Vision“ proglasiće istaknuti scenarista i reditelj Miroslav Momčilović, u subotu 8. decembra, trećeg dana Festivala.

“Everyone takes the limits of his own vision for the limits of the world / Svaki čovek za granice sveta uzima granice sopstvene vizije“
― Arthur Schopenhauer

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...