•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Festival srpskog filma u Čikagu

Sedam ostvarenja srpske kinematografije biće prikazano na Srpskom filmskom festivalu u Čikagu, koji je u petak počeo u AMC teatru, u čikaškom naselju Rozmont.

Festival je posvećen 100-godišnjici Velikog rata i srpsko-američkog prijateljstva i otvoren je projekcijom dokumentarnog filma "Dragutin Matić - oko sokolovo".

Prve večeri prikazan je i igrani film "Južni vetar", a zbog velikog interesovanja publike ovaj film reditelja Miloša Avramovića biće prikazan i večeras.

Publika u ovom delu Amerike moći će da pogleda kultni film "Ko to tamo peva", koji je dobio novo ruho digitalnom restauracijom slike i tona.

Kako je najavljeno, posle projekcije filma, gledaoce će večeras pozdraviti reditelj ovog ostvarenja Slobodan Šijan, specijalni gost Festivala.

Sutra, poslednjeg dana Festivala srpskog filma u Čikagu, na programu su dokumentarni film "Otvorenih očiju" i igrani filmovi "Patuljci sa naslovnih strana" i "Meso", kao i omaž nedavno preminuloj Mileni Dravić "Mali film o velikoj Mileni".

Filmovi su prevedeni na engleski jezik i na taj način učinjeni pristupačnim kako američkoj publici, tako i srpskim iseljenicima treće i četvrte generacije koji ne vladaju dobro jezikom svojih predaka.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...