•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmovi Kolektiva Los Ingravidos iz Meksika na festivalu Alternative Film/Video

Filmovi politički radikalnog Kolektiva Los Ingravidos iz Meksika biće prikazani u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu, u okviru festivala Alternative Film/Video. Španska kustoskinja Almudena Eskobar Lopez izabrala je osam filmova koji će biti prikazani u četvrtak, 13. decembra, s početkom u 21 čas, nakon čega će uslediti razgovor sa kustoskinjom.

Colectivo los Ingrávidos (Bestežinski kolektiv) nastao je iz prakse direktnih reportaža na anonimnom YouTube kanalu tokom masovnih demonstracija protiv vlade 2012. godine. Prema rečima Almudene Lopez, rad Los Ingrávidos mora se razumeti putem njihovog kolektivističkog porekla, kolaborativnih procesa u produkciji i decentralizovanog pristupa sadržaju i formi. „Njihovi radikalni vizuelni i zvučni eksperimenti alatke su za demontažu audiovizuelnih ideoloških diskursa, a njihovi filmovi prikazuju hitnost, spontanost i energiju diretke političke akcije, i nude nam zajednički kritički prostor“, kaže Almudena Lopez.

Gostovanje španske kustoskinje Almudene Lopez podržala je fondacija AC/E, kroz Program internacionalizacije španske kulture (PICE).

Alternative film/video festival biće održan od 12. do 16. decembra u Domu kulture „Studentski grad“.

https://www.youtube.com/watch?v=VD2KLAS5418

Alternative Film / Video festival 2018 official clip

http://www.dksg.rs/pdf/alternative18.pdf

Program

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....