•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

FEST 2019: Najnoviji ruski, francuski, argentinski filmovi u distribuciji Dexin Filma

Najnovija ostvarenja svetske kinematografije dolaze na FEST 2019. u distribuciji Dexin Filma. Od 22. februara do 3. marta biće prikazani filmovi koji su izazvali veliku pažnju na međunarodnim festivalima:

  • · Ruski istorijski spektakl “Tvrđava” (Tobol) snimljen prema motivima romana Alekseja Ivanova. Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme sve je ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija. Istoriju azijskog dela Rusije stvarali su švedski zarobljenici, stranci, trgovci, kineski šverceri, šamani, odbegli disidenti, pravoslavni misionari... Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scenama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Film porede sa ''Igrom prestola'' gde je uspešno kombinovano više žanrova.

  • · Argentinsko-španski film “Crni Anđeo” (El Angel) u režiji Luisa Ortege, premijerno prikazan u Kanu u selekciji Un Certain Regard. Producent filma je Pedro Almodovar. Ovo je argentinski kandidat za Oskara i govori o serijskom ubici koji je trenutno poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru. Debitant Lorenco Fero našao se u glavnoj ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem. Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, Ortega se ne udubljuje previše u psihologiju i ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti - Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan, i izgleda kao pravi anđeo. Kako neko toliko lep može da bude toliko ružan iznutra? Ovaj film pruža fascinantan uvid u svet jednog od najozloglašenijih argentinskih zločinaca. Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen momentima humora. Ovo je subverzivan krimi triler koji na inovativan način ruši konvencije žanra.

  • · Francuska krimi komedija “Ceo svet je tvoj (Le monde est à toi) u kojoj glavne uloge tumače zvezde evropskog filma: Vincent Casel, Isavelle Adjani, Karim Leklou. Film je prikazan na Kanskom festivalu i bavi se sudbinom sitnog kriminalca koji sanja o drugačijem životu ali ne može da ga priušti. Da bi pobegao od svog okruženja, on mora da prihvati još jedan poslednji posao koji uključuje Španiju, drogu, Iluminate i dominantnu majku. Glavni junak čini sve moguće da spase glavu, i to na urnebesan način.

  • · Triler “Hotel Mumbaj (Hotel Mumbai) zasnovan je na istinitoj priči o terorističkom napadu na Taj Mahal Palace Hotel u Mumbaju 2008, sastavljen iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. Dev Patel (“Slumdog Milionaire”) igra jednog od zaposlenih koji iznenada mora da postane spasilac svojih gostiju. U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu sa lica mesta kao i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače, i porodice zatočenih koje sa strepnjom prate vesti o napadu. Debitant Entoni Maras zasnovao je priču na intervjuima sa žrtvama ovog događaja, i trudio se da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada. Film je prikazan na festivalima u Torontu i Kanu, gde je doživeo ovacije u trajanju od čak 10 minuta.

  • · Nezavisni argentinski triler “Optužena” (Acusada) dolazi posle prikazivanja na festivalima u Veneciji i Torontu i bavi se mladom Dolores koja ima život bezbrižne studentkinje sve do momenta dok joj najbolja prijateljica biva brutalno ubijena. Dve godine kasnije, ona je jedina optužena za zločin, i pod pritiskom medija postaje veoma izložena javnosti: svako ima mišljenje o njenoj nevinosti ili krivici. U ovom napetom trileru glavne uloge tumače: Gael García Bernal i Lali Espósito.

  • · Francuska istorijska dramska komedija “Edmon” (Edmond) o piscu najpoznatije priče o Sirano de Beržeraku smeštena u Pariz krajem 19. veka. Edmon Rostan još nema trideset godina, ali već ima dvoje dece i mnogo briga. Dve godine nije ništa napisao. U očajanju, on nudi pozorištu novu predstavu, herojsku komediju u stihu, za praznike. Njegov jedini problem je u tom što ona još nije napisana. Ignorišući hirove glumica, zahteve korzikanskog producenta, ljubomoru svoje žene i nedostatak entuzijazma svih onih oko njega, Edmon počinje da piše komad u koji niko ne veruje, a koji za početak ima samo naslov: "Sirano de Beržerak".

  • · Ratnice sunca (Les filles du soleil), francusko-holandski film prikazan na festivalima u Kanu i Torontu koji na originalan način govori o kurdskom ženskom bataljonu koji priprema da vrati svoj grad od ekstremista. Bahar je vrhovni komandant Devojaka sunca - kurdskog ženskog bataljona. Ona će se vratiti u grad Korduenu, gde su je zarobili ekstremisti. Matilda, francuska novinarka pokriva prva tri dana ofanzive. Tokom njihovog susreta, putanja kojom je krenula Bahar, pre nego što su muškarci obučeni u crno promenili taj tok, ponovo se nastavlja.

  • · Ruska istorijska ratna drama “Sobibor, ruski kandidat za Oskara u 2018, zasnovana na istinitim događajima. Film je posvećen 75. godišnjici pobune ljudskog duha protiv bezumne razarajuće ratne mašine u oktobru 1943. u nacističkom koncentracionom logoru Sobibor, koju je predvodio ruski oficir Aleksandar Pečerski – u istoriji jedine uspešne pobune u logorima smrti. Učešće u filmu uzela je međunarodna ekipa glumaca i oko 1000 statista. U filmu se čuje 5 jezika: ruski, nemački, poljski, holandski i jidiš. Film je snimljen po romanu Ilije Vasiljeva: ''Aleksandar Pečerski: Put u besmrtnost''.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...