•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U holivudskim filmovima povećan broj žena u glavnim ulogama tokom 2018. godine

Hollywood je poradio na svojoj raznolikosti kada je reč o povećanju broja ženskih likova i ljudi koji dolaze iz nedovoljno zastupljenih društvenih grupa u svojim najuspešnijim filmovima, pokazalo je istraživanje.

Inicijativa za inkluziju Annenberg analizirala je 100 najtraženijih filmova objavljenih u SAD-u 2018. godine i utvrdila je da je čak 40 filmova imalo ženu u glavnoj ulozi ili jednoj od glavnih uloga u poređenju s 32 u 2017. godini. Trenutni broj je najveći otkako je počelo provođenje studije 2007. godine.

Štaviše, istraživanje je pokazalo da se raznolikost u tom području takođe poboljšava, tj. od 40 filmova njih 11 je u glavnoj ulozi imalo likove za koje je rečeno da dolaze iz "nedovoljno zastupljenih rasnih/etničkih grupa". Zanimljivo je istaći da je u ovoj grupi bilo četvoro ili petoro glumaca tokom 2017. godine.

Šira slika o različitosti u Hollywoodu je takođe pokazala porast, tj. tokom prošle godine u 28 filmova igrali su likovi koji dolaze iz "nedovoljno zastupljenih grupa" u odnosu na 21 u 2017. godini. To je dramatičan porast u poređenju s prvim ukupnim rezultatom studije iz 2007. godine kada ih je bilo prijavljeno 13, a u 2011. godini ih je bilo najmanje - samo devet.

Dr. Stacy L Smith, direktorica Inicijative za inkluziju Annenberg, izjavila je u saopštenju da su članovi filmske industrije tokom 2018. godine konačno preduzeli mere kako bi stvorili sadržaj koji bolje odražava svet u kojem živimo.

U studiji su posebno istaknuti filmovi "Black Panther" i "Crazy Rich Asians", javlja Guardian.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...