•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

BELDOCS festival dobitnik prestižne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”

Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS i njegov osnivač i direktor, Mladen Vušurović, ovogodišnji su dobitnici nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za promociju dokumentarnog filma.

Priznanje koje se dodeljuje za najuspešnije pojedince, preduzetnike i institucije Vušurović je dobio za “predan i požrtvovan dugogodišnji rad, za jasnu viziju koja ga je vodila da BELDOCS međunarodni festival dokumentarnog filma iz godine u godinu unapređuje i uzdigne među najprestižnije evropske festivale dokumentarnog filma koji su podržani od strane ‘Media’ programa ‘Kreativne Evrope’ već treću godinu za redom, po četiri osnova, i podprojekta godišnje”.

U obrazloženju nagrade se navodi da se dodeljuje “i za doprinos snažnom razvoju srpske kreativne dokumentaristike, hrabrost i odvažnost da se dokumentarni film dovede u Veliku dvoranu Centra ‘Sava’ pred više od 2.700 gledalaca na jednoj projekciji, čime je vratio Beograd i Srbiju na mapu evropskih značajnih centara dokumentarnih festivalskih dešavanja”.

Nagrada će biti uručena u četvrtak, 28. marta u Rektoratu Beogradskog univerziteta, u Kapetan-Mišinom zdanju u Beogradu, u 14 sati.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” se već 18. godinu dodeljuje najuspešnijima iz oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva u Srbiji u toku jedne godine, a u okviru projekta “Put ka vrhu”, koji zajednički sprovode Privredna komora Srbije, Novosadski i Beogradski univerzitet i Agencija “Media invent” iz Novog Sada.

BELDOCS je tokom minulih jedanaest godina postao najvoljeniji prolećni festival dokumentarnog filma, koji okuplja najbolja ostvarenja savremene dokumentaristike. I ove godine, festival nastavlja sa kvalitetnim i premijernim programom, izgrađujući i edukujući svoju publiku, nudeći sem domaće i međunarodnu selekciju brojne prateće programe. Većina značajnih naslova savremene dokumentaristike doživela je svoje premijere upravo na BELDOCS-u.

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS, koje se održava od 8. do 15. maja u Beogradu u više bioskopskih dvorana, predstaviće više od 100 premijernih filmova iz celog sveta, u 14 različitih selekcija. Pored domaćeg i takmičarskog programa publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Kazua Hare i Gorana Devića.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu