•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Times" oštro kritikovao film "Balkanska međa"

Britanski "Times" oštro je napao film "Balkanska međa" ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst "meke sile" Rusije.

"Times" čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite i da je vrijeme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda".

Film "Balkanska međa" koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava SFOR-a zauzela aerodrom Slatina neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Film je poslednjih nedelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država.

Kako je u izjavi za "Sputnjik" rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima reč je ipak o umetničkom delu, a u "srpskoj liniji" su korišćeni i dokumentarni kadrovi.

U filmu "Balkanska međa" glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, a sa ruske strane Anton Pampušni i Goša Kucenko, dok se u epizodnoj ulozi pojavljuje i Emir Kusturica.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...