•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zvanična konkurencija u Kanu biće puna dosadašnjih laureta

Najveći favoriti za ulazak na zvaničnu kansku listu autora koji će se ove godine boriti za "Zatnu palmu" su Kventin Tarantino, Ken Louč, Martin Skorseze, DŽim DŽarmuš, Pedro Almodovar...

Tarantinovo novo ostvarenje "Bilo jednom u Holuvudu" trebalo bi da ima premijeru 21. maja, na dan kada je Tarantino osvojio "Palmu" za "Petparačke priče", piše filmski portal Deadline.

Nekoliko nedelja pre objavljivanja liste kandidata na, i dalje, najvećem filmskom festivalu, koji će biti održan između 14. i 25. maja, spekuliše se i sa novim Loučovim filmom "Izvinite, nedostajete nam".

Tu je Alomodovar sa filmom "Bol/Slava" u kome igraju Antonio Banderas i Penelope Kruz.

Terens Malik je najčešće pominjani ovogodišnji kandidat za "Zlatnu palmu" sa ostvarenjem "Redegund", a "Dedlajn" najavljuje i Roberta Egersa sa filmom "Svetla kuća".

Kao gotovo sigurni učesnici glavnog programa pominju se i dvostruki osvajači "Zlatne palme" braća Žan-Pjer i Luk Darden sa filmom "Ahmed". Taj film je u fazi postprodukcije.

Voma blizu glavnog programa je i ostvarenje "Prava istorija Kelijeve bande" koji "potpisuje" Džastin Kurcel.

Kao siguran kandidat navodi se prošlogodišnji laureat Hirokazu Kore-eda sa ostvarenjem "Istina".

Ukoliko završi film do roka u kojem će biti saopšteni učesnici festivala, na Kroazeti mogao bi se ponovo naći Džim Džarmuš sa novim ostvarenjem "Mrtvi ne umiru", kao i Abdelatif Kečiš sa "Mektub, moja ljubavi".

Posebna pažnja posvećena je ostvarenju "Irac" legendarnog Martina Skorsezea, ali taj film je pod znakom pitanja zbog situcije i spora festivala sa "Netfliksom" i, možda, neće biti u Kanu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....