•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Intervju sa Sandrom Bullock: “Miss Congeniality” (2000)

Sandra Bullock je glumica koja je svojim ulogama pokazala da je jedna od vodećih u Holivudu. Uvek je nasmejana, pa odaje utisak najsrećnije osobe u filmskom svetu, ali u filmu “Miss Congeniality” to je naročito evidentno. Sandrine kolege sa snimanja stalno podsećaju da je jako vesela, draga i ljupka na samom setu ali i van njega. Isto tako, oni tvrde da je ona velikim delom zaslužna za uspeh filma “Miss Congeniality” (2000).

Da li se slažete sa tvrdnjama Vaših kolega?

“Sigurno je da sam optimistična, vesela osoba, ali se takođe plašim i jako sam nesigurna. Jedan od razloga zbog koga sam ljubazna, je upravo taj što znam kako je to kada neko to nije", zaključuje ona.

Govoreći o svojim utiscima u vezi filma “Miss Congeniality”, Sandra priznaje:

“Uživala sam na snimanju filma “Miss Congeniality” (2000), u kome igram agenta FBI-ja, koji ide na tajnu operaciju, kako bi otkrila mutne radnje koje se dešavaju na izboru za mis. Moj lik na filmu je skoro uvek muževan, pa je bio potreban mentor da je nauči da bude ženstvenija. Tako je tu uskočio čuveni Michael Caine, koji je postao moj mentor. On je 67-ogodišnji Britanac, glumačka legenda koji je zapravo u filmu konsultant lepoticama, pa radi sve ono što je neophodno da transformiše Sandrin lik muškobanjastog agenta u pravu lepoticu”.

Govoreći o svojim kolegama na filmu, Bullock-ova priznaje:

“Mogla sam lako da se zaljubim u svog partnera na filmu Benjamin-a Bratt-a, da ga već nije “rezervisala” Julia Roberts. Sve moje drugarice su mi rekle kako bi on bio savršeni primerak budućeg supruga. Tako da ono što privlači u vezi njega nije samo fizički izgled. Benji stvarno voli žene. On podseća na Cary-ja Grant-a, ali je takođe i Latino tip. A šta reći, ja volim Latio muškarce”, priznaje Sandra.


Kako je izgledao Vaš početak u filmskom svetu?

“Došla sam u Ameriku iz Nemačke kada sam bila jako mlada. Morala sam da trpim puno toga u osnovnoj školi. Zvučala sam drugačije, oblačila se drugačije, pa su moji drugari bili neverovatno okrutni što je ostavilo traga. Morala sam da živim sa tim.”

Kako je dalje tekao Vaš život?

"Navikla sam da su svi drugi važniji od mene i to prihvatila kao deo života. Tek u poslednjih nekoliko godina.

Iako je imala veze sa svojim kolegama ( četvorogodišnju romansu sa Donovan-om i trogodišnju sa McConaughey-jem), nikada one nisu prerasle u brak.

U slučaju da to niste shvatili, Sandra se strašno bori za svoju nezavisnost. Ona može da bude američka lepotica sa kvalitetima devojke iz susedstva, ali i dalje njenim venama teče “divlja” krv.

"Sa romantičnim filmom, uvek postoji iskušenje da se zaljubite u glavnog glumca, ali ja imam pravilo “dve nedelje”, ona otkriva i nastavlja” nalazite se sticajem okolnosti u situaciji gde morate da stvorite neku vrstu veštačke intime sa momkom sa kojim igrate. To je neprirodno, zato što provodite više vremena sa ovom osobom nego što to činite sa onima koji su vam najbliži. Ja jednostavno “dam” dve nedelje i posmatram tu osobu. Na početku mislite “O, on je tako sladak, on je tako sjajan”, ali nakon dve nedelje to bude uvek “O, on ovo radi baš kao i svi drugi koje poznajem “, a to vam jednostavno daje novu perspektivu”, zaključuje glumica.

Isto tako ona dodaje da se ne plaši da prizna male romantične igre koje se igraju među parovima:

“Mislim da da li se ljudi uklapaju kao par ili ne zavisi od toga da li oni imaju istu moralnu osnovu ili strukturu. Svako može da bude drugačija osoba, ali ako nemate istu vrstu pogleda na život, mislim d to neće funkcionisati”.

Govoreći o muško – ženskim odnosima ona ističe:

“Pa, moram reći, mislim da većina muškaraca – ne kažem svi – moraju da budu “ulovljeni”. Mislim da oni vole lov. U osnovi, sve je to igra. Ako želite momka, ne poklanjajte mu pažnju, a on će se iznenada pojaviti. Pa, ako želite da igrate igru, tako to funkcioniše. Isto tako poručujem ženama: “Budite svoje”. Mislim da mi na neki način modifikujemo sebe u onaj oblik za koji mislimo da će se momcima svideti, a onda, negde na polovini puta do tog preobražaja, počinjemo da ih preziremo zato što smo postali ono što su oni želeli”.

Osvrćući se na svoju ulogu u filmu “Miss Congeniality, Sandra objašnjava:

"Ako vam se momak stvarno dopada, jednostavno mu otvoreno recite i idite dalje. Ako vam se ne dopada, u redu je. Oslobodite se i krenite same, čak i ako je to iza ugla, čekajte ga da vas sledi”.

Sandra Priznaje da je jako pažljiva kada je zaljubljivanje u pitanju, zato što je bila jako povređena u prošlosti:

“Izlaženje sa momkom je jako komplikovano za mene. Plašim se da kažem onu reč koja počinje na slovo LJ....O, Bože! Oduvek sam osećala da će se onog trenutka kada je izgovorim, nebo srušiti. Ljubav je loša, loša stvar! Govorila sam: “Obožavam te”, pa sam se tako “izvlačila, tvrdeći da je to isto znači”.

Sandra tvrdi:

“Meni nije potreban momak da bi bila srećna. Ali je trebalo vremena da to shvatim. Nije mi potrebno da pronađem muškarca da bih napredovala u životu. Uradila bih to i sa njim, ali ako bi se desilo da sam ga “prerasla”, ili da je on “prerastao” mene, nikada ne bih dozvolila da se iz te situacije ne izvučem.”


Govoreći o vezama ona tvrdi da:

"Svaka veza ima svojih uspona i padova. Kada bi ste gledali retrospektivno, učinilo bi vam se da ste u vezi bili predugo. Ali, u mom slučaju je navažniji trenutak kada ja shvatim da sam se ja razvila, a druga strana nije”, zaključuje Bullock-ova.

Autor teksta: Maja Nikolić
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu