•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

BUDI festival - Svecani program otvaranja 8. BUDI festivala za decu

Osmo po redu izdanje Bijenala umetničkog dečjeg izraza u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Udruženja građana BUDI biće svečano otvoreno u sredu, 15. maja i trajaće do 15. juna. Svečani program otvaranja međunarodnog BUDI festivala posvećenog dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu održaće se na tri lokacije, a gost – domaćin ove godine biće Ambasada Izraela, zemlje kreativne inspiracije, što je inspirisalo organizatore manifestacije da ovogodišnja tema festivala bude – Ono što te čini srećnim!

Otvaranjem izložbe pod nazivom Medvedi – u čast proleću u sredu, 15. maja u 17 časova u Foajeu Kulturnog centra Pančeva svečano će biti obeležen početak festivala, koji će se nastaviti u Galeriji savremene umetnosti od 18 časova gde će najmlađi posetioci moći da uživaju u nekoliko izložbenih postavki i u lepom muzičko – scenskom programu. Ljubitelji dečjeg stvaralaštva moći će da pogledaju izložbu nagrađenih radova 8. BUDI konkursa Ono što te čini srećnim, izložbu Vodič kroz hipsterski Izrael Ambasade Izraela, kao i dečju izložba Umetnost i duša mira kroz humor u okviru autorskog projekta Maureen Kushner. Svečani program u Galeriji upotpuniće koncert dečjeg hora Kolibri, i plesna tačka koju će izvesti Nigun Atik – I3 iz Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj.

Izložbom ilustracija Ane Petrović pod nazivom Toni Zec koja će biti otvorena u 20 sati u Kafe - baru Galerija biće zaokružen program svečanog otvaranja festivala koji voli decu i njihovu kreativnost.

Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI pokrenut je 2006. godine i predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji i svetu. Glavni ciljevi BUDI-ja su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece. U skladu sa tim, Ambasada Izraela našla se kao pravi gost ovogodišnjeg izdanja imajući u vidu savremeno stvaralaštvo za decu u Izraelu koje je puno mašte, igre i zabave gde se deca odgajaju da budu samostalna i da sama biraju aktivnosti, kao i da organizuju vreme prema svojim potrebama. Izraelci veruju da je deci neophodna sloboda kako bi razvila svoje veštine, stoga su ovogodišnja saradnja BUDI festivala i Ambasade Izraela odličan tim za podršku deci da rašire svoja krila i vinu se u svet slobode i mašte.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu