•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Razgovor Karmelićanki“ prvi put u visokoj rezoluciji u bioskopu Cineplexx

Najznačajnija francuska opera nastala u drugoj polovini XX veka, „Razgovori Karmelićanki“ Fransisa Pulanka, biće izvedena prvi put u visokoj rezoluciji u subotu 11.maja u 18 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Karte su u prodaji na blagajni bioskopa.

Opera je nastala kao narudžbina milanske Skale gde je izvedena 1957. godine. Od tada je stalno prisutna na svetskim operskim scenama. Ovo remek delo sadrži tri čina i dvanaest slika, uz ukupno pet interludija. Izvođenje zahteva ukupno 26 solista, od toga 18 ženskih glasova, mešoviti hor i orkestar sposoban da iznese svu složenost partiture.

Libreto je zasnovan na istinitom događaju iz vremena francuske revolucije, tačnije 1794, kada je revolucionarni sud u Parizu osudio na smrt i pogubio čitavo sestrinstvo karmelitskog samostana Kompienje. Radnja opere prati grupu časnih sestara čija vera prolazi kroz iskušenje u periodu vladavine terora.

Direktor muzike Janik Nezet-Segen vodi vešt ansambl u Pulankovom savremenom remek-delu vere i mučeništva. Mecosopran Izabel Lenard izvodi dirljiv lik Blanš de La Fors, uz Metropolitenovu legendu Karitu Matili, koja se vraća u ulozi Madam de Kroasi.

Karte su u prodaji po ceni od 1.500 dinara po predstavi.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila