•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sprema se rimejk filmova "Most" i "Valter brani Sarajevo"

Huahua Media, Filmski centar Sarajevo i Dandelion Productions Inc. potpisali su sporazume o saradnji na rimejku dva klasika ratne kinematografije Most i Valter brani Sarajevo, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

Potpisivanju su prisustvovali i ambasadori Srbije i BiH u Kini, a saradnjom je stvoren meÄ‘unarodni produkcijski tim koji će, koristeći najnoviju tehnologiju snimanja filmova, ponovo kreirati romantiÄne i herojske epove.

Kao antifašistiÄki filmovi, poznati širom Kine šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, "Most" i "Valter brani Sarajevo" ispriÄali su izvanredne priÄe, kroz živopisne likove i romantiÄna revolucionarna osećanja i na taj naÄin postali trajni deo sećanja mnogih generacija.

Muzika i dijalozi iz tih filmova imaju veÄni šarm i ostali su popularni do danas.

Pomenuti rimejk projekat nije samo odavanje poÄasti klasicima, već dalje produbljivanje kulturne razmene izmeÄ‘u Kine, Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Ovaj rimejk jugoslovenih filmskih bisera je još jedan dokaz velikog uspeha srpske kinematografije, koja ima velelepnu istoriju i bogatu tradiciju oslikanu u brojnim filmskim ostvarenjima. Srbija i Kina su dve veoma udaljene zemlje, ali je nit koja ih spaja neraskidiva i protkana kroz sve sfere, a posebno u oblasti umetnosti", rekla je predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...