•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Breakthrough (2019)

U januaru 2015. 14-godišnji John Smith je pao kroz smrznutu površinu jezera u St. Charles, Mo., i ostao potoplјen 15 minuta. Nije imao puls kada su ga radnici hitne pomoći izvukli iz ledene vode, ili skoro 45 minuta kasnije; navodno je tek nakon glasnih molitava njegove majke, Joyce, njegovo srce konačno počelo ponovo da kuca. I tokom narednih nekoliko dana, kako se njegova zajednica snažno molila za njega, mladić je napravio potpuni, naizgled nemoguć oporavak.

Roxann Dawson-ov film zasnovan na veri, “Breakthrough”, priča priču o John-ovom čudesnom iskušenju sa skromnom jednostavnošću, fokusirajući se na mučne detalјe tog slučaja, bez preteranog oslanjanja na prozelitizaciju. Iako je vera uvek prisutna - posebno kroz odanost Joyce (Chrissy Metz) i gradskog mladog sveštenika (Topher Grace), koji ostaju sa John-om (Marcel Ruiz) na svakom koraku - film takođe mudro posvećuje dosta ekranskog vremena za radnike hitne pomoći i doktore koji se bore da ožive dečaka. Ovde religija nije u sukobu sa medicinom, ali izgleda da radi u tandemu sa njom.

Snimanje filma ponekad može biti direktno i neelegantno, ali “Breakthrough” nije bez nijansi. Dawson (TV veteran koji režira svoj prvi igrani film) ne zaobilazi trnovito pitanje selektivnih čuda - nakon povratka u školu, John se rve sa činjenicom da je bio pošteđen smrti, dok mnogi drugi nisu. "Breakthrough" je više sugestivan nego evangelistički, a njegova spremnost da dopusti misteriji preživlјavanja mladića povećava moć filma. Ne morate da verujete u božansku intervenciju da bi vas ova priča dotakla.

Žanr:biografski, drama
Godina:2019
Reziser:Roxann Dawson
Scenario:Grant Nieporte, Joyce Smith
Uloge:Topher Grace, Josh Lucas, Chrissy Metz
Uzrast:PG
Studio:Fox 2000 Pictures, Twentieth Century Fox
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...