•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Almodovaru Zlatni lav za životno delo

Uprava Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (Mostra) saopštila je da će Zlatni lav za životno delo ove godine biti uručen španskom reditelju Pedru Almodovaru.

“Almodovar nije samo najznačajniji i najuticajniji španski reditelj posle Luisa Bunjuela, već je autor koji nudi najkonkretniju, kontroverznu i provokativnu sliku Španije posle Frankove ere”, navodi se u saopštenju direktora Mostre, Alberta Barbere.

Prema njegovim rečima, transgresija, želja i identitet su omiljene teme reditelja u njegovim filmovima u kojima se provlači određeni humor i vizuelni sjaj.

Almodovar (69) je snimio 21 dugometražno ostvarenje, među kojima su "Žene na rubu nervnog sloma", "Sve o mojoj majci", "Pričaj s njom", "Kika", "Veži me" i "Visoke potpetice".

“Veoma sam dirnut i počastvovan što ću primiti Zlatnog lava. Imam veoma lepa sećanja na Mostru, gde sam zabeležio svoj početak na međunarodnoj filmskoj sceni 1983. sa ostvarenjem Mračne navike. To je bilo moje vatreno krštenje i izuzetno iskustvo”, rekao je Almodovar.

“Taj Zlatni lav će postati moja maskota kao i moje dve mačke koje žive sa mnom. Hvala vam od srca za nagradu”, dodao je španski reditelj.

Almadovar je dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, među kojima su dva Oskara za fimove "Pričaj s njom" (2002) i "Sve o mojoj majci" (1999) i nagrada za scenario na Kanskom festivalu za "Vrati se" (2006). U Veneciji je osvojio 1988. godine nagradu za najbolji scenario za film "Žene na rubu nervnog sloma".

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....