•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otkrivena velika misterija "Igre prestola"

Serija "Igra prestola" nedavno je nominovana za čak 32 Emija, a ono što je na kraju poslednje, osme sezone, mnoge zbunilo je scena kada je Drogon, zmaj, bljujući vatru skrhan, jer je njegova majka (Deneris Targerjen) mrtva, istopio gvozdeni presto oko kojeg je toliko krvi proliveno.

Mnogi, iako su bili razočarani poslednjom sezonom i negativnim kritikama na društvenim mrežama to i jasno pokazali, kopkalo je i to da li je zmaj zaista namerno istopio gvozdeni presto.

Pitanje zašto je Drogon spalio presto i da li je to učinio namerno (prim.aut. sam pisac serijala knjiga "Pesma leda i vatre" opisuje zmajeve kao visoko inteligentna bića) dobilo je odgovor sada kada je objavljen scenario poslednje epizode. Kako se ispostavilo, Drogon ipak nije imao nameru da spali tron. Prema scenariju, to je bilo potpuno slučajno.

Scenario, koji su potpisali Dejvid Beniof i D. B. Vajs, detaljno opisuje kako je Drogon pronašao Džona Snežnog koji se nadvio nad mrtvom Deneris. U tom trenutku zmaj je "pobesneo" i počeo je da bljuje vatru svuda oko sebe. U tom trenutku saznajemo da Drogon želi da spali celi svet, ali da ne želi da ubije Džona. Umesto toga on, prema scenariju, počinje da bljuje vatru na preostale zidine zdanja u kojem se nalazi Gvozdeni presto.

Čak se u scenariju navodi da "presto nije na meti razjarenog zmaja", ali da mu se "našao na putu".

Dakle, zmaj definitivno nije imao nameru da uništi presto, već je to učinio sasvim slučajno. Međutim, i dok Drogon nije imao nameru da ga uništi, scenaristi su želeli da na jedan simboličan način unište simbol najveće moći u Vesterosu i time okončaju "Igru prestola".

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...