•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

10 najbolјih filmova svemirske tematike

Naša opsednutost svemirom seže do kasnih 50-ih kada je prva raketa lansirana u svemir. U svemiru niko ne može da vas čuje kako krckate kokicama i pijuckate kolu. To je onaj neobičan, snoviti osećaj koji nas drži zalepljenima za filmske ekrane iznova i iznova. I dok se svi naučnici nauke bore oko tačnosti “Interstellar”-a,mi smo sastavili spisak filmova koji su po našem skromnom mišlјenju možda najbolјi svemirski tematski filmovi svih vremena.

Alien

Postoji razlog zašto Alien vodi ovu listu. To je remek-delo! Ovaj intergalaktički horor film upoznao nas je sa jednim od najvolјenijih i najomilјenijih ženskih likova - poručnicom Ellen Ripley. Zastrašujući dizajn za vanzemalјca pripada legendarnom umetniku HR Giger-u čija je litografija „Necronom IV“ usavršena za čitavu seriju. Nije bilo zelenog ekrana, sve se radilo ručno. To je ono što ga čini najatraktivnijim među naučno-fantastičnim filmovima ikada snimlјenim.

Total Recall

Odrasli smo gledajući Schwarzenegger-ove filmove i oduvek smo ga posebno voleli. Zašto? Pa, tu je Arnie, i vizuelni efekti su apsolutno neverovatni. Ono što ovaj film čini ikoničnim je njegov prelazak sa starog na nove specijalne efekte. Ostavljajući tragove Cronenberg-ovog dela koje je on ostavio nakon što se vratio na rad na The Fly.

Independence Day

Ovo je blockbuster naučne fantastike prepune akcije koji je Will Smith-u dao status akcionog heroja. Ovaj film ispunjen je akcijom, uzbuđenjem, duhovitim dijalozima i sve u svemu vrlo je zabavan. Ovaj film je suština klasičnih filmova o invaziji vanzemalјaca 50-ih i filma katastrofe 70-ih. Potpuno vredan gledanja.

Doom

Nismo igrači (i nikad nismo igrali Doom igru), ali zaista volimo ovaj film. Koliko znamo, film nije toliko krvav i nasilan kao igra, ali ipak ima ovaj video-igriv stil. The Rock je neverovatan kao i uvek. Čudovišta izgledaju prilično detalјno za CGI. A čak postoji i pucnjava iz prvog lica.

Apollo 13

Uzbudlјivo, veoma dirljivo i zastrašujuće. Ovako možemo da opišemo ovaj legendarni film. Za razliku od gore pomenutih filmova, ovaj film nema aliena i zasnovan je na istinitim događajima. I čine ga još uzbudlјivijim. Gledajući četiri astronauta i tim za kontrolu misije koji pokušavaju da pronađu put za njihov povratak na Zemlјu zaista je zadivlјujuće.

Interstellar

Ova intergalaktička drama naterala je ceo svet da govori o izvanrednim performansama Matthew McConaughey-a i fizikama crvotočina. Ima puno nauke, ali nemojte da se mučite, čak i ako ga ne razumete u potpunosti, predivni vizuelni efekti će to u potpunosti pokriti.

Gravity

Mi bi smo ovaj naučni filer nazvali predstavom jednog glumca. Zahvalјujući sjajnom izvođenju Sandre Bullock, film vas grabi i neće da vas pusti da odete do samog kraja. Ovaj film govori o lјudskom duhu i njegovoj želјi da preživi. Gledanje Bullock-inog lika kako lebdi u svemiru, potpuno sama, istinski se vezuje za život, istovremeno je zapanjujuće i zastrašujuće.

The Fifth Element

Priču o The Fifth Element-u je teško pratiti zbog svih pozadinskih priča, a likovi se prijavlјuju i odjavlјuju tako brzo da jedva imate vremena da se zaustavite i razmislite. Ali Luc Besson je nekako uspeo da stvori brzu (čak i romantičnu) avanturu sa oružjem i borbama koje bi nazvali avanturama američkog intergalaktičkog stripa.

The Chronicles of Riddick

Chronicles of Riddick je akcioni film sa zaista impresivnom grafikom. Oklop, mašinerije i spomenici jednostavno oduzimaju dah. Likovi u filmu su zakačeni za mašine kroz njihove vratove što nas nekako podseća na The Matrix film.

Hidden Figures

Događaji u ovom filmu ne odvijaju se u svemiru, ali nam govore o malo poznatom delu NASA-ine istorije. To je inspirativni film o afroamerikankama koje rade u NASA-i. Pokazuje svu diskriminaciju i ponižavanje sa kojima su se ove žene morale svakodnevno da suočavaju. Bilo je puno stvari koje su morale da se ispričaju i one su rečene na trijumfalan način!

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...