•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Donaldu Saterlendu nagrada za životno delo

Donald Saterlend dobiće nagradu za životno delo na ovogodišnjem 67. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu, koji će se održati od 20. do 28. septembra u ovom španskom gradu.

Kako "Holivud Reporter" javlja, na festivalu će, 26. septembra, odmah nakon dodele nagrada, biti prikazan njegov najnoviji film "Jeres spaljene pomorandže", neo-noir triler čija je radnja smeštena u Italiji. Režiser filma je Đuzepe Kapotondi, a pored Saterlenda u njemu igraju Elizabet Debicki, Kle Beng i Majk Džeger.

Rođeni Kanađanin, Saterlend (84) prikazao na desetine likova u nizu žanrova od drame, preko ratnog filma i trilera, do horora i naučne fantastike, navodi se u obrazloženju. Glumio je u više od 150 filmova.

Festival u San Sebastijanu ove godine bi trebalo da dodeli počasne nagrade španskoj glumici Penelopi Kruz i francusko-grčkom filmskom reditelju Kostasu Gavrasu.

Prošlogodišnji laureati bili su glumci Džudi Denč i Deni Devito, i japanski reditelj Hirokazu Kore-eda.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...