•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

KOLO NA TAŠU: Prvi film o tradicionalnim pesmama i igrama Srbije

Na kraju svoje 71. sezone "Momentum", Ansambl KOLO je održao koncert na Stadionu Tašmajdan. Filmska premijera koncerta će se održati 3. oktobra u Kombank dvorani!

Snimljen sa 14 kamera i iz drona, film ovog koncerta beleži jedinstveni, spektakularni nastup ansambla koji već sedam decenija čuva, neguje i širi našu narodnu tradiciju i kulturu.

Film "Kolo na Tašu" predstavlja prekretnicu i u istoriji Ansambla KOLO, ali i u istoriji naše tradicionalne istorije i kulture. Već više od sedam decenija, Ansambl KOLO, upoznaje svet sa našim narodnim igrama i pesmama. Međutim, ovo je prvi put da će se ta kultura, ta tradicija i ta umetnost prikazati u filmskom mediju. Ta činjenica čini ovo filmsko delo, u režiji Miška Milojevića, jedinstvenim događajem koji će otvoriti nove horizonte kako Ansamblu, tako i našoj kulturi.

Izvodeći najznačajnije i najčuvenije koreografije i numere iz repertoara koji je razvijan i usavršavan preko 70 godina, u ambijentu čuvenog stadiona Tašmajdan, Ansambl KOLO je doneo u sam centar Beograda umetničku istoriju Srbije. Ovaj film tom nastupu dodaje potpuno novu dimenziju i kvalitet tom spektaklu.

Dođite od 3. oktobra u Kombank dvoranu, da zajedno slavimo našu narodnu umetnost na velikom platnu!

Podeli:



Preporucujemo