•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

It Chapter Two (2019)

Više od jedanput u toku projekcije filma ’It: Chapter Two’, neko na ekranu promrmlјa „mora da se zajebavaš“. Teško je, iz jeftinih sedišta, da ne počnemo da se slažemo; film troši toliko svojih dvočasovnih i 45-minutnih trajanja forsirajući strahove da je cela publika na kraju prešla na drugu stranu i počeli su svi da se kikoću na čistu Baba Roga ludnicu od svega.

Da budemo pravedni, Chapter Two je uglavnom više (i više) od onog koji je 2017. napravio It jednim od najgorih horor filmova svih vremena: postojaće idalje u filmovima ludi klovnovi i loši odvodi i šikljanje, kante krvi... Osim što su deca iz Losers’ Club-a sada prerasla gluposti "Stranger Things" iz njihove mladosti 80-ih i postali odrasli.

Ili tačnije, odrasle filmske zvezde: James McAvoy je Bill, romanopisac i scenarista, koji još uvek oplakuje nasilnu davnu smrt svog malog brata, Georgie-a; Jessice Chastain-ina Beverly ostaje osetlјiva crvenokosa sa nadprirodnim vizijama, samo što je sada udata za bogatog kretena koji je ležerno tuče; Jay Ryan-ov Ben je prolio bebi masnoću i postao uglađeni mogul za nekretnine; Bill Hader-ov Richie uspešno je diplomirao u stand-up komediji, a James Ransone-ov nervozni Eddie sada procenjuje rizik za osiguravajuću kompaniju.

Andy Bean-ov nepristojan Stanley ne dobija mnogo nove pozadine, ali čini se da je u lepom, stabilnom braku. Samo je Mike (Isaiah Mustafah) izabrao da ostane u malom Derry-u - slikovitom selu koje samo slučajno sedi preko nekakvih ukletih karnevalskih usta pakla.

Nakon ružnog incidenta tamo, Mike poziva bandu da zajedno oda počast svojoj davno krvnoj zakletvi, onoj koja se obavezala da će završiti posao ako se Pennywise (Bill Skarsgaard) ikad vrati da napravi pustoš. Pomaže vam da pročitate dosadni roman Stephen King-a, ili barem da ste pogledali prethodni film, ako vas zanima mitologija kako i zašto Pennywise radi ono što radi - a koja ovde, izgleda, uglavnom jede decu šakom poput Skittles-a, i pravi likujući uvredlјive komične materijale u noćnim morama njegovih izbeglih plenova.

U suprotnom, moraćete da verujete argentinskom režiseru Andy Muschietti-u da metodično proseca svoj put kroz 1.100 stranica terora i baca gotovo svaku trupu užasa u čeljust dok to radi. Kao da film ne može da veruje da je nešto zastrašujuće kad se podrazumeva, nego kad ga stalno, doslovno personifikuju demonske starice, klizajući pauci sa licem čoveka i ubojiti, oživlјeni Paul Bunyans. Oni su ispod kreveta, u podrumu, u kolačićima sudbine i klupama u kupatilima i, naravno, zloglasnoj, dezorijentišućoj dvorani ogledala.

Hader i Ransone rade mnogo na ublažavanju duge sloge od jednog nemilosrdno gizdavog seta do drugog; njihov suvi humor na krajevima usana donosi toliko potrebnu ležernost u filmu koja izgleda odlučno da umanji glumce poput McAvoy-a i Chastain-a na toliko paničnog zalogaja mesa za Pennywise.

Neke od Muschietti-evih drugih odluka za stvaranje filmova takođe su problematične: brutalno gej-udaranje incident koji otvara film (i, da budemo fer, dolazi direktno iz knjige) izgleda da ništa ne signalizuje, osim da je sigurnije tolerisati gadnog nasilnika nego suočiti se njima; a usamlјeni crni lik, Mustafah-ov Mike, takođe je jedini koji, čini se, nema uočlјivu ličnost, osim tipa koji je boravio u Derry-u.

Ali stvarno, glavni problem Chapter Two je taj što traje i traje tako dugo. Ako sažetost nije nužna duša dobrog zastrašivanja, sigurno bi poslužila priči koja šalјe klovnove, a potom im dozvoljava da ostanu tamo - vrebajući i vrebajući i žvačući scenu za scenom - dok ne preostane ništa drugo nego da se smejete se ili odete.

Žanr:drama, fantazija, horor
Godina:2019
Reziser:Andy Muschietti
Scenario:Gary Dauberman, Stephen King
Uloge:Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader
Uzrast:R
Studio:KatzSmith Productions, Lin Pictures, New Line Cinema
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com/movies/it-chapter-two
Jezik:engleski
Trajanje:169 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....