•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Devil Inside (2012)

„The Devil Inside“ je američki horor koji je režirao William Brent Bell, a sarađivao je i na pisanju scenarija. Ovo je film o ženi koja postaje umešana u seriju egzorcizama tokom svoje potrage da otkrije šta se desilo sa njenom majkom (Maria), ženom koja je ubila troje ljudi zato što ju je zaposeo demon. Producenti ovog filma su Morris Paulson i Matthew Peterman, a u njemu glume: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth i Suzan Crowley. Ovaj film je u američke bioskope došao 6. januara ove godine.

Radnja filma „The Devil Inside“ govori o tome kako je 30. oktobra 1989. godine Maria Rossi (Suzan Crowley) počinila trostruko ubistvo zbog toga što je bila žrtva egzorcizma. Umešala se i katolička crkva, pa je ona poslata u katoličku psihijatrijsku bolnicu u Rimu. Film pokazuje novinsku priču i policijsku istragu, koje detaljno opisuju, trojicu pripadnika sveštenstva koje je ona ubila. Njena kćerka, Isabella, je za ta ubistva čula od svog oca, koji je umro tri dana nakon što joj je rekao za ceo taj dogođaj.

Dvadeset godina kasnije, Isabella (Fernanda Andrade) snima dokumentarac o egzorcizmu, a kako bi otkrila više o svojoj majci, ona posećuje školu u Rimu koja se bavi egzorcizmom i ulazi u učionicu gde učenici, sveštenici i naučnici diskutuju o tome da li je lice koje su zaposeli demoni zaista takvo ili je to samo stvar njegovog ili njenog mentalnog stanja. Ona večera sa nekoliko studenata, a onda se i zbližuje sa dvojicom sveštenika: Ben-om (Simon Quarterman) i David-om (Evan Helmuth). Oni više govore o razlikama između stanja zaposednutosti i mentalnih bolesti, ali takođe objašnjavaju Isabelle-i da ne mogu da govore o razlikama, jer je to nešto što „jednostavno znaš“. Iz tog razloga, Ben i David rade van crkve i koriste upravo egzorcizam kako bi pomogli pacijentima. Oni vode Isabella-u kada sporovode egzorcizam na devojci koja se zove Rosalita (Bonnie Morgan), u podrumu porodične kuće. Oni donose i medicinsku opremu da bi analizirali i odlučili da li je to zaposednutost ili samo mentalna bolest. Rosalita napada tim ovih ljudi, govori na različitim jezicima i koristi različite akcente. Ona Isabella-u oslovljava po imenu, iako je ne poznaje. Na kraju, je Rosalita dovedena u stabilno stanje, iako se njena dalja sudbina ne zna.

Kada Isabella ide da poseti svoju majku u mentalnu ustanovu, njena majka takođe govori na različitim jezicima i koristi različite akcente, ali i slika po zidovima. Jedan od njih se uklapa sa slikom sa njenim ocem i majkom kada je Isabella imala samo šest godina. Isabella govori David-u i Ben-u da je okončala svoju trudnoću pre nekoliko godina, a da to njena majka nije znala. Tada oni rešavaju da sprovedu analizu egzorcizma na Mariji, dok je David jako zabrinut da ne izgubi posao zato što crkva ne dozvoljava upravo to. Tokom te procedure, ona govori nešto Ben-u, a znajući šta je radio u prošlosti (ujak ga je nagovorio da postane sveštenik sa 13 godina), a što se ne pominje u filmu. Maria se oslobađa, baca Ben-a na vrata, a David-a na pod. Tada, ulaze lekari, uzimaju kameru i ekran postaje crn.

Vrši se analiza snimka, sve se to prezentuje crkvenim vlastima, verujući da Maria može da bude vraćena u Ameriku. David je pod stresom zbog brige da ne izgubi posao, dok Ben iznova preslušava audio zapise, obraćajući posebnu pažnju na rečenicu: „Znam šta si uradio“. David treba da izvrši krštenje deteta, ali onda pada na pod crkve pre nego li da uroni bebu u vodu. Ben dolazi i vidi kako je David u krvi, a njegove oči podsećaju na Mariju, koja je isto tako izgledala kada su je posetili u mentalnoj ustanovi. Dolazi policija, David uspeva da se nekako domogne policijskog pištolja, stavlja ga u usta i puca izgovarajući rečenicu: „Ovo je da ti se zahvalim“. U tom trenutku Isabella ima napad, vode je u bolnicu, dešava se jako čudna situacija sa pacijentom koji je na podu i kome krv curi iz grla, a Isabella-u vode u crkvu. Tokom vožnje joj se vraća svest.

Najveći šok koji ovaj film donosi je kada se iznenada i neočekivano završi, a njegov treći deo čini se kao da nedostaje.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:horor, triler
Godina:2012
Reziser:William Brent Bell
Producent:Morris Paulson, Matthew Peterman
Scenario:William Brent Bell, Matthew Peterman
Uloge:Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth
Uzrast:R
Box office:34
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.devilinsidemovie.com/
Jezik:engleski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...