•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Package (1989)

Krajem osamdesetih godina prošlog veka američke i sovetske vlasti pokušavale su postići sporazum kojim bi sprečile dalju trku u naoružanju i napokon završile dugogodišnji hladni rat.

Nakon što je pod njegovim osiguranjem na konferenciji u Berlinu ubijeno nekoliko američkih službenika, narednik Johnny Gallagher (Gene Hackman) dobija zadatak prevesti ratnog zatvorenika (Tommy Lee Jones) iz Nemačke u Ameriku.

Na američkom aerodromu obojica su napadnuti, a zatvorenik koristi priliku i beži. Gallagher tada kreće u potragu i ubrzo saznaje kako zatvorenik nije onaj za koga se predstavlja. Ne znajući kuda dalje, obraća se svojoj bivšoj supruzi Eileen (Joanna Cassidy), pripadnici američke vojske.

Ona mu pomaže da otkrije pravi identitet begunca, ali i zaveru nekih državnih moćnika čija je namera da sabotiraju mirovni sporazum...

Dvostruki oskarovac Gene Hackman (najbolja glavna uloga u "The French Connection" i najbolja sporedna u "Unforgiven ") kroz godine se afirmisao kao izvrstan i svestran glumac, sposoban sa jednakom uverljivošću portretisati dijabolično zlobne i klasično pozitivne likove. Ne čudi, stoga, da se vrlo dobro snašao i u ovom političkom trileru, tumačeći pravednog narednika američke vojske smeštenog u turbulentno razdoblje, obeleženo mnogim političkim intrigama i zakulisnim igrama.
Nasuprot njemu pojavljuje se još jedan vrhunski glumac, takođe oskarovac, Tommy Lee Jones (najbolja sporedna uloga u filmu "The Fugitive"), u ulozi ratnog veterana koga je život na ratištu pretvorio u malicioznu mašinu za ubijanje. Dobra je gluma potpomognuta dobrim scenarijem Johna Bishopa (“Drop Zone”) i još boljom režijom Andrewa Davisa, u čijoj se filmografiji nalaze naslovi poput " The Fugitive ", "Under Siege" i "A Perfect Murder ".
Iako " The Package" pripada ranijoj fazi njegovog stvaralaštva, reč je o sigurno režiranom i zaokruženom delu koje gledaoca drži u neizvesnosti i napetosti do samog kraja, pružajući zadovoljavajući i jasan rasplet događaja. Pohvale takođe zaslužuju energična i sugestivna muzička podloga Jamesa Newtona Howarda (“French Kiss”, “The Sixth Sense”) kao i ostatak glumačke ekipe u kojoj se najviše ističu Joanna Cassidy (“Blade Runner”) i John Heard (“Home Alone”, “Snake Eyes”).

NNT
Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1989
Reziser:Andrew Davis
Scenario:John Bishop
Uloge:Gene Hackman, Tommy Lee Jones, Joanna Cassidy
Uzrast:R
Box office:11
Studio:Orion Pictures Corporatio
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...