•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Program evropskog filma na Valjevskim filmskim susretima

U okviru Valjevskih filmskih susreta predstavljamo Program evropskog filma, u saradnji sa Festivalom evropskog filma. Prateći program šestog izdanja festivala, koje će se održati od 12-15. decembra u Centru za kulturu grada Valjeva, prikazaće tri evropska filma:

  • Tišina drugih – španski dokumentarni film koji otkriva veliku borbu žrtava četrdesetogodišnje španske diktature pod generalom Frankom, koje i dan danas traže pravdu. Sniman tokom šest godina, film prati preživele koji pripremaju revolucionarnu „argentinsku tužbu“. Prestižne nagrade: Nagrada publike Panorama na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, Mirovna nagrada na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, nagrada Goja za najbolji dokumentarac.
  • Belgijski kralj – Ova belgijska komična drama sa elementima road movie-ja prati Kralja Nikolasa III, koji pokušava da se na sve načine vrati u svoju zemlju, u sred solarne oluje, jer je jedna regija prolasila nezavisnost. Prestižne nagrade: nagrada filmskog festivala u Avansi za najbolji igrani film, nagrada Don Kihot filmskog festivala u Avansi, posebno priznanje za najbolji scenario filmskog festivala u Avansi, nagrada Magritte za najboljeg glumca, Velika nagrada Međunarodnog filmskog festivala u Odesi.
  • Stranac u raju - Na granici dokumentarca i fikcije, portugalski film STRANAC U RAJU istražuje odnose moći između Evrope i izbeglica. Ovaj film je nepokolebljiv filmski esej o mehanizmima uz pomoć kojih Evropa zadovoljava potrebu izbeglica za srećom.Prestižne nagrade: Specijalna nagrada žirija na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu, posebno priznanje Međunarodnog fe-stivala dokumentarnog filma u Madridu.

Festival evropskog filma podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji i organizuje EU info centar u Beogradu i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu.

European Film Challenge je takmičenje koje poziva sve ljubitelje evropske kinematografije da odgledaju 10 filmova i osvoje priliku da posete neki od najprestižnijih filmskih festivala. Trenutno se odvija krug u kojem takmičari mogu osvojiti putovanje na Berlinski filmski festival, a sve što je potrebno je da odgledane filmove postave na europeanfilmchallenge.eu. Svi posetioci Valjevskih filmskih susreta gledanjem filmova iz programa EU film ostvaruju priliku za dodatne bodove u takmičenju i time imaju veću šansu za pobedu.

O Valjevskim filmskim susretima: Šesto izdanje festivala Valjevski filmski susreti održaće se od 12 - 15.decembra 2019. godine pod sloganom “Van okvira”. Festival neguje stvaralaštvo mladih filmskih autora iz regiona kroz takmičarski program, omogućava razvoj mlade publike kao i filmsku edukaciju srednjoškolaca. Glavni program čine filmovi mladih autora kratkog igranog metra, kao i dugometražni filmovi iz zemlje i regiona, uz propratne programe, koji uključuju muzički program i radionice.

Festival organizuje VAKUM u saradnji sa Centrom za kulturu Valjevo, Festivalom evropskog filma i Istraživačkom stanicom Petnica, dok su programe festivala podržali Ministartvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Valjevo, Regionalna kancelarija za saradnju mladih i Filmski centar Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...