•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

OD REDITELJA HITA "NEDODIRLJIVI" STIŽE FILM "NEOBIČNI"

Od rediteljskog dvojca Erika Toledana i Olivija Nakača čiji je nagrađivani film “Nedodirljivi” (The Intouchables) iz 2011. osvojio publiku širom sveta, a protagonistu filma Omara Sija učinio veoma popularnim, 19. decembra u bioskope stiže još jedna pronicljiva francuska komedija - “Neobični” (The Specials), sa Vensan Kaselom (Vincent Cassel) u glavnoj ulozi.
"Neobični" su premijerno prikazani na završnoj večeri ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu.

Poznati po socijalno angažovanim temama istaknuti francuski reditelji i scenaristi Toledano i Nakač snimili su priču zasnovanu na istrazi stvarnih događaja, a konačnu ekranizaciju na bioskopskom platnu dugo su planirali. Godine 2015. snimili su 26-minutni TV dokumentarni film pod nazivom “We Should Make a Film About It” u kom su detaljno opisali rad dveju francuskih organizacija koje su brinule o mladim ljudima sa autizmom, pogotovo onima iz siromašnog okruženja koje je društvo zapostavilo. Namera je bila da im pomognu da se reintegrišu u društvo.

Nakon TV dokumentarca, četiri godine kasnije (2019.) snimljen je igrani film "Neobični" (Hors normes/The Specials), u kom glavnog lika Bruna tumači jednan od najpoznatijih francuskih glumaca Vensan Kasel.

Dvadeset godina Bruno i Malik žive u odvojenom svetu, uz autističnu decu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterisani kao „izuzetno kompleksni“. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti.

„Neobični“ su i lični film nastao kroz prijateljstvo Toledana i Nakača sa stvarnim likovima, neuništivim dobrotvorima svakodnevne nege onima koje je društvo zaboravilo, a jedan od njih je i Stefan Benamu (Stéphane Benhamou) osnivač jednog takvog pariskog udruženja - Le silence des justes.

Osim Vensan Kasela u ostalim ulogama našli su se i Reda Kateb (Reda Kateb), Lina Kudri (Lyna Khoudri), Helen Vensan (Hélène Vincent), Aloiz Suvaž (Aloïse Sauvage) i drugi.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...