•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srpski filmovi na festivalu u Roterdamu

Novo, 49. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu biće održano od 22. januara do 2. februara, a u programu festivala, u više programskih celina, biće priikazano nekoliko recentnih srpskih filmova i srpskih koprodukcija, najavili su iz Srbije.

Tako će "Moj jutarnji smeh", debitantski celovečernji igrani film scenariste i reditelja Marka Ðorđevića, u Roterdamu biti prikazivan u zvaničnom programu Bright Future (Svetla budućnost), u okviru programske celine usredsređene na aktuelne prve ili druge filmove u karijerama reditelja i rediteljka iz svih krajeva sveta.

U pitanju je međunarodna premijera ovog filma, a ovo se dešava nakon zapaženih festivalskih nastupa u našoj zemlji i čak tri glavne festivalske nagrade u samo dve nedelje i nekoliko veoma posećenih specijalnijih projekcija u za te prilike dupke punoj Dvorani Kulturnog centra Beograda.

U istom programu dogodiće se i svetska premijera novog dokumentarnog filma Mladena Kovačevića, ostvarenja "Srećan Božić, Yiwu".

Ovaj, kako navode autori i producenti, intiman film o svakodnevici kineskih radnika, između komunističke tradicije i novoustanovljenog kineskog sna o uspehu, vodi nas u Yiwu, grad sa 600 fabrika božićnih ukrasa u kojima se Božićni proizvodi za celi svet.

Deo programske celine Perspectives predstojećeg, 49. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu je i zapaženo dugometražno dokumentarno ostvarenje "Okupirani bioskop" rediteljke Senke Domanović.

Biće prikazan i nagrađivani dugometražni dokumentarni film "Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali" autora Gorana Radovanovića.

Pomenuto ostvarenje će u Roterdamu ove zime biti prikazivano u sklopu programskih celina Deep Focus i Regained.

Tursko-srpski film "Potencijalni kandidat" imaće svetsku premijeru na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu, a u okviru glavnog takmičarskog programa "Glasovi".

Svi pomenuti filmovi nastali su zahvaljujući podršci Filmskog centra Srbije (FCS).

Osim toga, u pratećem programu "Perspektive" 49. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu biće prikazan i kratkometražni film "Dreamland" kanadskog autora Alana Brauna, koji je nastao u sklopu rezidencijalnog programa festivala Alternative Film/Video u Beogradu koji organizuje Akademski filmski centar Doma kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu