•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jeste li se već zaljubili u skandinavske serije?

Originalna priča, mračna atmosfera, zanimljivi likovi i neočekivani zapleti neke su od glavnih karakteristika skandinavskih serija dostupnih na Pickbox NOW

Mejnstrim televizijski sadržaj retko kad može da se uporedi sa skandinavskom misterioznošću, čiji obožavaoci cene kvalitetnu evropsku produkciju i priču koja već nakon prve epizode može da prikuje gledaoca za ekran. Pickbox NOW, prvi hrvatski striming servis, velikim je delom fokusiran na evropski sadržaj i skandi-noar žanr. Reč je o kriminalističkim serijama skandinavske produkcije čiji obožavaoci uživaju u specifičnoj mističnoj atmosferi.

Neke od novih, istaknutih, skandi serija koje mogu da se nađu na Pickbox NOW su dve norveške i dve danske serije: dramska serija Izlaz (Exit), krimi serija Opsednuti (Seizure) i psihološki triler Tama: Oni koji ubijaju (Den som dræber) i triler Licem u lice (Forhøret).

O čemu je reč?

  • Norveška dramska serija Izlaz (Exit) inspirisana je istinitim pričama onih super-bogatih, a dostupna je na Pickbox NOW.

Moderna drama otkriva mračni, skriveni svet hedonizma i rizika motivisanih dosadom, mučeničkim emocijama i željom za bekstvom. Radnja se odvija u eskluzivnom svetu bogate elite Osla, a serija prati živote četvoro prijatelja koji, čini se, imaju sve – osim izlaza. Dele poseban narcizam, a svoj prazan život ispunjavaju hedonizmom i ludim provodima. Dosađuju se manevrišući svojim svakodnevnim obavezama i očekivanjima porodice, pa koriste novac i laži kako bi priuštili sebi opijate i ostalu ilegalnu zabavu, pomerajući time svoj moralni kompas do krajnjih granica. Njihova želja za tim da imaju više ne jenjava – hoće li naći izlaz na vreme ili će dobiti ono što su zaslužili?

  • Napeti danski psihološki triler Tama: Oni koji ubijaju (Den som dræber), režisera serijaDicte i Black Widows, dostupna je na Pickbox NOW.

Pola godine nakon otmice 17-godišnje Julije sa ulica Kopenhagena, detektiv Jan Mikelsen jedini veruje da je ona možda još živa. U očajničkom pokušaju da spreči zatvaranje slučaja, Jan prođe svaki mogući dokument i nađe slučaj devojke koja je pre 10 godina nestala pod sličnim okolnostima. Ubrzo otkrije nove dokaze zbog kojih policija nađe njeno telo u jezeru, i shvate da je ubica onaj koji je oteo Juliju pre nekoliko meseci. Zabrinuti zbog onoga što su otkrili, nastavljaju da kopaju po policijskim dokmentima i otkriju još sličnih nerešenih slučajeva. Kad još jedna devojka nestane, uvereni su da je reč o serijskom ubici.

  • Danska triler serija Licem u lice (Forhøret) potiče od nagrađivanog scenariste i režisera Kristofera Boea (Kriger, The Purity of Vengeance), a na Pickbox NOW je dostupna od 29. januara 2020.

Napeta od samog početka i prepuna laži, šokova i obrta, priča prati policijskog istražitelja Rasmusena koji dobije slučaj mlade devojke koja je navodno počinila samoubistvo. Kad dođe na patologiju, prestravljen je kad shvati da je zapravo reč o njegovoj ćerki Kristini. Odbija da prihvati da je reč o samoubistvu, a kad otkrije dokaze koji idu u smeru ubistva, besan i tužan kreće na neverovatno putovanje kako bi otkrio istinu.

  • Norveška krimi serija Opsednuti (Seizure) na Pickbox NOW stiže 10. februara. U seriji pratimo priču o dva problematična detektiva koja, uprkos svojim razlikama, postaju uključeni u najveći i najčudniji slučaj svojih života.

Tokom prvog dana njihovog partnerskog rada, četiri mlada imigranta nađena su mrtva u napuštenom bazenu. Nema znakova nasilja niti droge, ali na mestu zločina nalaze se i jegulje. Nakon neverovatnog i emotivnog dana, oba detektiva imaju noćne more što više otkrivaju o slučaju, i obojica počnu da viđaju i čuju stvari koje je teško objasniti. Kako slučaj počinje da se otkriva, saznaju da je i peti dečak bio prisutan na mestu zločina i da je on možda ključ za rešavanje ove misterije. Kreću u potragu za dečakom koja ih odvede u svet prostitucije, ubistava i trgovine ljudima.

Otkrij specifičnost skandinavskih serija dostupnih na Pickbox NOW!

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...