•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

REDITELJ FILMA „POČASNI GOST“ ATOM EGOJAN GOST 48. FEST-a

Kanadski reditelj Atom Egojan (Atom Egoyan) čija će drama „Počasni gost“ biti prikazana na 48. FEST-u gost je festivala i naše prestonice. Film, koji je na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji nominovan za nagradu Zlatni lav biće prikazan u ponedeljak - 2. marta, u Sava centru, u okviru Gala programa FEST-a.

Film istražiuje vezu između oca i ćerke, njihovu istoriju odnosa kao i događaje koje niko od njih nije dobro razumeo.
Džim je zdravstveni inspektor čija je kćerka Veronika osuđena za seksualni napad. Iako je siguran da ona nije kriva, njegovi napori da joj smanji kaznu su uzaludni, jer ona tvrdoglavo odbija da sarađuje s njim.

„Kao u većini mojih filmova pokušavam da pronađem filmičan način da omogućim gledaocu da razume određeni svet kojim se likovi kreću. Ono što me je u Počasnom gostu zanimalo tokom istraživanja je ono što bi se moglo nazvati „emocionalna hronologija“ između glavnog lika i njegove ćerke“ rekao je reditelj Atom Egojan.

Engleskom glumcu Dejvidu Tjulisu (David Thewlis) pripala je uloga glavnog lika koji ima ovlašćenje i moć da zatvori svačiji restoran i time utiče na sudbine mnogih i dok koristi taj svoj autoritet on očajnički pokušava da prpozna svoje mesto u svetu.
U ostalim ulogama našli su se i Lajzla Đulivejre (Laysla De Oliveira), Luk Vilson (Luke Wilson), Rosif Saterlend (Rossif Sutherland) i drugi.

Atom Egojan (1960) je kanadski pozorišni i filmski reditelj, scenarista i producent. Rođen je u Kairu, Egipat, a odrastao u Kanadi. Diplomirao je na Triniti koledžu Univerziteta u Torontu. Osamdesetih godina je bio član grupe filmskih stvaralaca u Torontu poznate kao Novi talas iz Toronta. Imao je dve nominacije za Oskara, osvojio je veliki broj nagrada. Proboj u Egojanovoj karijeri predstavlja film Egzotika (1994). Kritika je najbolje prihvatila njegovu dramu Slatka sutrašnjica (1997), dok je najveći komercijalni uspeh postigao erotskim trilerom Kloi. Egojan je 2008. osvojio nagradu Den Dejvid za “kreativno prikazivanje prošlosti”, a 2015. nagradu generalnog guvernera Kanade za izvođačke umetnosti, najveće kanadsko priznanje za izvođačke umetnosti.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....