•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DOMAĆI FILM "OTAC" OSVOJIO I PUBLIKU I ŽIRI

Nakon svetske premijere na Berlinalu i sinoćnog svečanog otvaranja beogradskog FEST-a, ekipi filma "Otac" ukazana je još jedna velika čast. Publika filmskog festivala u Berlinu je glasala i u konkurenciji od 36 filmova iz celog sveta dodelila filmu "Otac" nagardu za najbolje igrano ostvarenje u okviru Panorama programa.
Najnoviji film reditelja i scenariste Srdana Golubovića ovenčan je i nagradom "Ekumenskog žirija" koja se dodeljuje filmovima s najvećim prisustvom duhovne, ljudske i društvene vrednosti.
Film će se naći u redovnoj bioksopskoj distribuciji od četvrtka 5. marta.

Nagrada publike u okviru Panorama programa dodeljuje se od 1999. i svi posetioci festivala su pozvani da ocene film.

I predhodna ostvarenja reditelja Srdan Golubović bila su zapažena i prikazana na filmskom festivalu u Berlinu. Godine 2007. Golubovićev drugi dugometražni igrani film “Klopka” imao je svetsku premijeru na Berlinalu (sekcija Forum), dok su "Krugovi" iz 2013., poput film "Otac", ovenčani nagradom "Ekumenskog žirija".

“Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja - postaje heroj.

U glavnoj ulozi, oca Nikole, našao se proslavljeni glumac Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi Šargin, Milici Janevski, Vahidu Džankoviću, Jovi Maksiću, Nikoli Rakočeviću, Milanu Mariću i Ljubomiru Bandoviću, a u ulozi dece našli su se Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Podeli:



Preporucujemo