•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Matango (1963)

Atipičan Hondin film - bez obaveznih rekvizita u liku džinovskih čudovišta. Ovoga puta je reč o grupi izletnika koja posle brodoloma dospeva na neko pusto ostrvo, gde iz nužde počinje da jede jednu neobičnu vrstu gljive, za koju se ispostavlja da predstavlja moćan narkotik veoma čudnog dejstva. Oni koji su je uzeli pretvaraju se u svojevrsne "hodajuće biljke", pošto su prethodno izgubili svoj ljudski identitet.
Ovoj sudbini u prvi mah uspeva da izbegne samo jedan mladić pripadnik grupe brodolomnika, ali i njega konačno stiže isti usud, pošto dospe na kopno i izvesti o tajanstvenom događaju.
Film koga je moguće pratiti samo na nivou metafore, budući da se, doslovno uzet, slama pod težinom vlastitih nelogičnosti i prostodušnosti...

Žanr:drama, horor, misterija
Godina:1963
Reziser:Ishirô Honda
Scenario:Takeshi Kimura, Shin'ichi Hoshi
Uloge:Akira Kubo, Kumi Mizuno, Hiroshi Koizumi
Uzrast:X
Studio:Toho Company
Zemlja:Japan
Jezik:japanski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...