•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Loosies (2012)

Glavni junak ovog filma je Bobby, njujorški džeparoš koji luta gradom pretvarajući se da je jedan od brokera na njujorškoj berzi. On je šarmantan i dovitljiv, ima majku koja je udovica, pa on mora da se potrudi da sastavi kraj s krajem kako bi njegova majka imala dovoljno novca da zadovolji svoju strast ka crkvenom bingu. Bobby pravi veliku grešku onda kada krade značku jednom policajcu (Michael Madsen), pa tako dovodi sebi gomilu problema.

Ono što samo zakuvava celu priču je činjenica da Bobby otkriva da je njegova bivša devojka Lucy (Jaimie Alexander) trudna i da nosi njegovu bebu. Tada dolazi do sudara Bobby-jevih svetova, kao da su trkački automobili, a sam Bobby postaje pokretna meta u velikom gradu u kome je nekada bio slobodan da radi na miru ono što najbolje i najveštije ume.

Nakon puno samoipitivanja i samoanaliziranja, on odlučuje da je vreme da proceni svoje greške i preuzme neku odgovornost koju kao odrastao čovek mora da ima. Tome doprinosi i činjenica da će se iz ljubavi sa Lucy iznenada roditi i beba, da će on postati otac, pa se Bobby nalazi u bezizlaznoj situaciji, osobe koja generelno u svom životu krši zakon, a sada mora da krene u sasvim suprotnom pravcu – da postane pošten i da čini sve u skladu sa zakonom.

“Loosies” su pojedinačne cigarete koje se prodaju u baru koji se isto tako zove, a u kome radi Lucy. Ovo je film koji je sastavljen od interesantnih, energetičnih i brzih momenata koji samo odaju dublje aspekte Bobby-jevog odnosa sa svetom koji ga okružuje. Dolazi do toga da ga devojčica opljačka u metrou i onda mu namigne.

Sve što se dešava u ovom filmu samo dodaje stvaranju trodimenzionalne slike o ovom gubitniku koji je očajan na popuni praznine u svom protraćenom životu.

Reditelj filma je Michael Corrente, koji je pridodao nekoliko vizuelnih momenata na ovaj film, kao što je odlična montaža Bobby-jevih džeparoških tehnika.
Dolazi do iznenađenja u ovom filmu, onda kada Bobby nalazi svog saučesnika u ljubavniku svoje majke. To je draguljar iz srednje klase društva po imenu Carl, koga odlično igra Joe Pantoliano....

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2012
Reziser:Michael Corrente
Scenario:Peter Facinelli, Peter Facinelli
Uloge:Peter Facinelli, Jaimie Alexander, Michael Madsen
Uzrast:PG-13
Studio:Verdi Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu