•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)

"Bill & Ted's Excellent Adventure" je trošna komedija o dve istinite netačnosti u istoriji. Reći da su Bill i Ted (Alex Winter i Keanu Reeves) podbacivači, nepravedno je prema svima koji u stvari imaju neiskorišćeni potencijal.

Zajedno, ovi tinejdžeri iz San Dimas (Kalifornija) verovatno nisu mogli da sakupe mozak da bi se snašli sa sapunom. Nјihov san o snovima je da budu globalne rok zvezde, i svakog popodneva uklјučuju njihove gitare u pojačala i zamišlјaju sebe kao Wild Stallyns - ime njihovog benda – da žive divlјim životom. Ne obraćaju pažnju što ne umeju da sviraju, padaju iz istorije i pretnja vojne škole ili još gore, nazire se u skoroj budućnosti.

Ako žele da izbegnu ove katastrofalne događaje, moraju da daju istorijsku prezentaciju kako bi okončali sva izlaganja istorije. A budući da je zakazano za sutradan, samo čudo može da ih spasi. Kada dođe do potrebnog čuda, to je malo verovatni oblik George Carlin-a, koji se iz budućnosti materializuje u telefonskoj govornici kako bi se postarao da dečaci ostanu zajedno, nastave sa njihovom muzikom i na taj način sačuvaju sudbinu čitavog čovečanstva. Oni to uspevaju pomoću telefonske govornice, koja predstavlјa dvostruku vremensku mašinu, kako bi posetili razne datume u istoriji kako bi pronašli likove poput Napoleon-a, Sokrat-a - koga zovu "So sanduk" – Lincoln-a, Beethoven-a, Freud-a i druge za njihov čas.

"Bill & Ted" je najrundavija priča o dlakavim psima. Film je u potpunosti zasnovan na ideji da se ova dva potpuno nesvesna štrebera pomešaju sa velikim svetskim umovima - a ne samo to u bankrotskoj pretpostavki za tinejdžersku komediju. Ali Chris Matheson i Ed Solomon, koji su napisali scenario, učinili su samo najskromnije pokušaje crtanja njihovih istorijskih likova. Oni postoje kao folije i ništa drugo, a gegovi koje su na njih okačeni daleko su od prvorazrednih.

Same zvezde su živahne i druželјubive, poput neočešljanih ponija. Ako je neznanje blaženstvo, ovo su najblaženija deca ikada. Ali s obzirom da su likovi koje igraju i jezik koji govore već zastareli, vreme snimanja deluje zastarelo. To je bznačajna prošlogodišnja moda.

Da li režiser, Stephen Herek, ima talent za komediju, to ovde nije vidlјivo. Film više od svega izgleda tričavo i neuhranjeno. Čak i bradavice na Lincolnovom licu izgledaju pljesnuto.

Žanr:avantura, komedija, muzički
Godina:1989
Reziser:Stephen Herek
Scenario:Chris Matheson, Ed Solomon
Uloge:Keanu Reeves, Alex Winter, George Carlin
Uzrast:PG
Award:3 nominacije
Studio:De Laurentiis Entertainment Group (DEG), De Laurentiis Film Partners, Interscope Communications
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...