•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumac Idris Elba pokrenuo fond pri UN-u za pomoć poljoprivrednicima tokom pandemije

Britanski glumac Idris Elba i njegova supruga Sabrina pokrenuli su fond Ujedinjenih nacija za pomoć ruralnim poljoprivrednicima i zajednicama u zemljama u razvoju, a koje su pogođene pandemijom koronavirusa.

Na službenoj stranici Ujedinjenih nacija (UN) objavljena je ova informacija gde je istaknuto da je cilj ovog projekta prikupiti 200 miliona dolara od vlada, fondacija i privatnih sektora kako bi se pomoglo poljoprivrednicima da prežive ekonomsku krizu koja je došla s pandemijom.

Glumac Idris Elba i njegova supruga u ponedeljak su postali UN-ovi ambasadori dobre volje i osnovali su fondaciju za pomoć protiv ruralnog siromaštva pri UN-ovom Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Idris Elba je naveo da razume da zemlje trebaju voditi računa o svojim stanovnicima, ali je istakao da je globalna akcija pitanje svačijeg interesa.

"Pandemija će predstavljati pretnju za sve ljude dok god se bude svuda širila. UN-ov Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede treba veću pomoć kako bi nastavio posao koji je očajnički potreban da bi se održali sistemi proizvodnje hrane u ruralnim područjima. Bitno je iz ove krize izaći zajedno i da izbegnemo bespotrebnu glad i patnju", kazao je Elba.

Prema podacima IFAD-a, oko 80 posto najsiromašnijih ljudi na svetu živi u ruralnim područjima i većina njih zavisi od malih farmi na kojima zarađuju za život.

Procene UN-ovog međunarodnog fonda su da bi pandemija koronavirusa mogla ugroziti uspehe koji su postizani godinama u smanjivanju ruralnog siromaštva.

Izvršni direktor IFAD-a Gilbert F. Houngbo pozvao je svet da spreči da zdravstvena kriza preraste u krizu gladi i nedostatka hrane.

"Uticaj krize pogađa sve nas, ali posebno razarajući uticaj ima na one koji su već sada siromašni i na ivici gladi", izjavio je rukovodilac UN-ovog fonda za poljoprivredu.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...