•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Koliko je ukupno kilograma Christian Bale izgubio i dobio za uloge u filmovima

Christian Bale poznat je po raznim ulogama, od kojih je većina zahtevala fizičke transformacije koje je ovaj glumac shvatio vrlo ozbiljno, izgubivši i stekavši tako velike količine kilograma - u zavisnosti od potreba likova koje je tumačio.

Bale se na velikom platnu prvi put pojavio 1987. godine u fantastičnom fimskom ostvarenju "Mio in the Land of Faraway", mada je njegovo ime postalo poznatije u svetu glume tek nakon što je glumio Jima Grahama u filmu Stevena Spielberga "Empire of the Sun". Bale je tada imao 13 godina.

Angažman koji ga je proslavio jeste utelovljenje Patricka Batemana u filmu "American Psycho". Bio je to početak sjajne karijere koja još uvek traje, a koja je ispunjena brojnim transformacijama izgleda koje transparentno prikazuju glumčevu predanost poslu. Stranica Metafix prikupila je sve uloge za koje je Bale morao mijenjati izgled, a rezultati su vrlo impresivni, baš kao što se moglo i očekivati.

Krenimo ispočetka, za ulogu u filmu "Little Women" dobio je pet kilograma mišićne mase, udebljavši se tako sa 81 na 86 kilograma. Sledi drastična transformacija (2004) za film "The Machinist" gde je smršao na neverovatna 54 kilograma, nakon čega je imao samo šest meseci da se udeblja i "vrati" na normalnu kilažu kako bi utelovio ulogu Batmana. Tada je težio skoro 100 kilograma, da bi zatim smršao na 86 zbog zahteva studija.

Usledio je film "The Prestidge", zbog kojeg je kilažu vratio na 61 kilogram, da bi se zatim udebljao 20 kilograma zbog uloge u filmu "The Dark Knight". Za ulogu u filmu "Terminator Salvation" vratio se na 79 kilograma, da bi zatim izgubio 14 kilograma za ulogu u ostvarenju "The Fighter".

Još jedna od važnijih transformacija jeste ona za film "American Hustle" zbog koje je težio 104 kilograma, što je skoro identičan broj kilograma koje je morao imati za film "Vice". Na kraju, Bale se za ulogu u filmu "Ford v Ferrari" vratio na kilažu od 77 kilograma.

Metafix naglašava kako je većina ovih brojki približan iznos kilograma koje je imao u vreme kada je snimao filmove, naglašavajući da informacije o tome koliko je Bale morao težiti za koju ulogu variraju od osobe do osobe. Jedni tvrde jedno, drugi pak imaju nešto manje/veće brojke.

Talentovani glumac je do sada zbog uloga u filmovima izgubio 276 kilograma, što je broj koji će sigurno rasti u narednih nekoliko godina. Iako su mu nekolicinu puta rekli da nije važno da li će se udebljati za neke uloge, jer je moguće lažirati kilograme uz šminke i opremu sa filmskog seta, on se ipak debljao - jednostavno jer smatra da tako treba.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...