•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Goon (2011)

Glavni junak filma “Goon” je Doug Glatt (Seann William Scott). On je jako dobar, ali neinteligentan čovek koji zaostaje za ostalim inteligentnim članovima porodice: otac i brat su mu lekari.

Jednog dana on posećuje utakmicu slabije hokejaške lige sa svojim prijateljem Ryan-om (Jay Baruchel). Ryan se podsmeva gostujućem timu, pa tako jedan od igrača odjednom uspe da se popne na tribinu na kojoj su stajali. Doug, kako bi odbranio prjatelja, udara u glavu hokejaša i on pada na zemlju, što proizvodi reakciju ostatka publike, koja ga bodri. Ubrzo, nakon toga, Doug dobija telefonski poziv od trenera hokejaškog tima koji mu nudi posao odbrambenog igrača. Njegova uloga bi bila da štiti svoje kolege iz tima i da se suprotstavlja protivničkim igračima.
“Goon” se vrti oko jako jednostavne ideje a to je da simpatični anonimni momak dobija priliku da postane igrač hokeja i šampion, a sve zbog svojih moćnih pesnica.

Može se shvatiti da je ovo film ne o hokejaškom timu, već o jednom siledžiji, odnosno nasilnom mladiću i igraču. Ima jako puno neočekivanih obrta u naraciji samog filma, ali se može reći da je “Goon” u svojoj srži dobar film sa komičnim igranjem William-aScott-a. U ovom filmu ima i elemenata ljubave romanse koja se razvija između njega i lika Alison Pill.

Jedno je sigurno, “Goon” kombinuje šarmantne i komične elemente, sa često grubim istinama i tučom. U ovom filmu ima krvi, izbijenih zuba, slomljenih kostiju, a tuča pesnica nije nikada bila tako realistična. Ipak, ovo ostvarenje potvrđuje činjenicu da za dobru komediju nisu potrebne ogromne količine smeha. Ovaj film ima svoj šarm, iskrenost, velike tuče, ali i smešne trenutke, a sve to ga čini odličnom komedijom.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija, sportski
Godina:2011
Reziser:Michael Dowse
Scenario:Jay Baruchel, Evan Goldberg
Uloge:Seann William Scott, Jay Baruchel, Alison Pill
Studio:No Trace Camping
Zemlja:United States
Website:www.magnetreleasing.com/goon/index.shtml
Jezik:engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...