•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

“Grudi” u konkurenciji za nagrade Bihać Avantura Film Festivala

Film “Grudi” u režiji Marije Perović prikazan je sinoć - u četvrtak, 6.avgusta, u okviru takmičarske selekcije - dugometražni igrani film drugog Bihać Avantura Film Festivala „Avant&Una“, koji se održava od 5. do 9. avgusta 2020. godine. Festival je u znaku filmova koji slave avanturu i putovanje, ali i filmsku umetnost u celini. Programske celine ovogodišnjeg festivala su: dugometražni igrani film, Final Cut, kratki film, dokumentarni film, dečiji i studentski film, turistički film i „self made film“.

Festival je takmičarskog karaktera i žiri za dugometražni igrani film ove godine čine poznati bosanskohervcegovački filmski i pozorišni glumci Senad Bašić, Vanesa Glođo i Miro Barnjak. Oni će ocenjivati filmove iz ove kategorije, dok dobitnici dobijaju nagrade, ukljujući i Grand Prix „Unska sirena“.

Festival organizuje „Bosland“, na čelu sa direktorom festivala Mirsadom Ćatićem i umetničkim selektorom Jasminom Durakovićem, uz partnersku podršku.

Film GRUDI imao je svetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Film je nastao po predlošku serije “Grudi” i predstavlja pravi zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcionih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije - OPEN BOX STUDIO, MEANDER FILM, MITROPA, VISIONARY THINKING, kao i potporu Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra. Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Bruna Bebić… Film je dobio Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju...

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu