•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Autori o svojim filmovima na FESTIVAL TV: SFF Talks With Filmmakers

26. Sarajevo Film Festival se zbog pandemije COVID-19 održava online na ondemand.sff.ba, a filmove iz takmičarskog igranog i dokumentarnog programa, kao i Open Air selekcije prati Festivalska televizija.

Na ondemand.sff.ba, u sekciji SFF Talks With Filmmakers svakodnevno se, uz filmove, postavljaju i prateće emisije posvećene predstavljanju reditelja/ica čiji su filmovi u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva, kao i brojnih drugih eminentnih filmskih radnika.
“Televizija je kreativan odgovor na nemogućnost filmskih autora da budu u Sarajevu i prilika da se dopre do još većeg broja publike koja uz pomoć modernih tehnologija ne mora biti ograničena brojem sjedećih mjesta u kinima. Sarajevo Film Festival nakon 25 godina vjernosti koju su mu poklanjali ljubitelji filma, uzvraća na način da sada filmovi i filmske emisije dolaze u domove publike, koja je zbog epidemiološke situacije spriječena da boravi na dugogodišnjim festivalskim lokacijama, poput Ljetnog kina Raiffeisen i Festivalskog trga”, pojašnjava Ines Mrenica, moderatorica razgovara i urednica emisija.
Emisije se svakodnevno produciraju u Studiju 1, koji je smješten na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. Nakon premijere svakog filma iz Takmičarskog programa – igrani film i Takmičarskog programa – dokumentarni film, na platformi ondemand.sff.ba su dostupni razgovori s autorima tih filmova.
Na platformu su, među ostalim, već postavljene emisije posvećene filmu KONCENTRIŠI SE, BABA Pjera Žalice, razgovori s ekipama filmova MARE Andree Štake i ANDROMEDA GALAXY rediteljice More Raçae, te Q&A sa Michelom Francom, ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva i gosta programa Posvećeno, kao i ceremonija otvaranja koja je ove godine također održana na online platformi.
Pored zabave i celebrity kulture koja je uvijek zanimljiva širokoj publici, primat se daje filmskoj umjetnosti, a najglasnija razmišljanja su ona koja dolaze od ljudi iz struke, naglašava Ines Mrenica.
“Filmski razgovori ne podrazumijevaju televiziju u klasičnom smislu i novinarski pristup dešavanjima na Festivalu. Festivalsku televiziju realiziraju osobe iz filmskog posla i sve je prilagođeno autorima iz oficijelnih selekcija kako bi svoje filmove predstavili na najbolji mogući način iz sigurnosti svojih domova”, zaključila je Mrenica.
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu