•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Snažna i emotivna ratna drama koja Drugi svetski rat i nacističke horore posmatra kroz perspektivu osmogodišnjeg dečaka.

Berlin, 1940. Osmogodišnji Bruno vraća se iz igre sa svojim vršnjacima, da bi zatekao dom sav u pripremama. Njegov otac, nacistički oficir, upravo je dobio unapređenje, a njegova majka planira zabavu. Bruno ne vidi neki razlog za veselje jer se očev novi posao nalazi izvan Berlina i cela porodica sada mora preseliti na periferiju, što znači da će morati napustiti dom i prijatelje koje voli. Njegov strah od usamljenosti uskoro biva opravdan, nakon što se porodica useli u svoju groznu, izolovanu novu kuću.

Bruno se teško miri s novim životom, i ubrzo mu postaje dosadno. Nema ni jednog deteta sa kojim bi se mogao igrati, a majka mu brani da istražuje područje oko kuće. Njegova starija sestra Gretel više ne želi razgovarati s njime jer je suviše zauzeta pospremanjem lutaka i razgovorima sa očevim podređenikom, zgodnim, mladim i pomalo zloslutnim poručnikom Kotlerom. Bruna tada počinje intrigirati neobična farma koju može videti sa prozora svoje spavaće sobe, čiji stanovnici svi od reda nose prugaste pidžame.

Kad god svoje roditelje upita nešto vezano za 'farmu', oni mu odgovaraju da ga se to ne tiče i da se ni pod koju cenu ne približava tom području. Ali, gledaocu znaju ono čega Bruno nije svestan – ta je 'farma' zapravo koncentracioni logor. Ali ni njegova majka toga nije svesna. Ona je uverena da žive u blizini nekog radnog logora, jer se njen suprug zakleo da nikad neće otkriti pravu namenu tog kampa, fabrike smrti osmišljene u sklopu 'Konačnog rešenja', sistematičnog uništenja jevrjeskog naroda.

CB
Žanr:drama, triler, ratni
Godina:2008
Reziser:Mark Herman
Producent:David Heyman
Scenario:Mark Herman
Uloge:David Thewlis, Vera Farmiga, Rupert Friend, Asa Butterfield, Jack Scalon
Uzrast:PG-13
Award:dve nagrade i 5 nominacije
Box office:9
Studio:Miramax Films
Zemlja:UK
Website:www.boyinthestripedpajamas.com
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...