•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beldocs 2020: Filmovi koje ne smete propustiti

U okviru 13. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs koji će se ove godine održati od 3. do 10. septembra na nekoliko lokacija u Beogradu i onlajn, biće prikazano više od stotinu filmova podeljenih u 17 selekcija. Izdvajamo vam 5 dokumentaraca koje ne smete propustiti.

Svemirski psi (Space Dogs) - Međunarodna takmičarska selekcija

Elsa Kremser, Levin Peter — Austrija-Nemačka — 2019 — 91'

Lajka, pas lutalica, bila je prvo živo biće koje je poslato u svemir i time u izvesnu smrt. Legenda kaže da se na Zemlju vratila kao duh i da i dalje luta ulicama Moskve, zajedno sa svojim slobodno lebdećim potomcima.

Trejler „Svemirski psi“:

Duh Pitera Selersa (The Ghost of Peter Sellers) – Selekcija Udarni termin

Peter Medak — Kipar — 2018 — 93'

Peter Medak je imao nameru da režira film Ghost in the Noonday Sun na Kipru i u Engleskoj 1973. godine, sa Piterom Selersom i Spajkom Miliganom u glavnim ulogama. Pre nego što je snimanje počelo, grčki kapetan koji je dopremao piratski brod u Kireniju bio je toliko pijan da je brod slupao, udarivši njime u kej. Produkcija je pala još niže nakon što je Piter Selers izgubio veru u film i otpustio producente i direktora fotografije. Režiser Peter Medak 42 godine kasnije putuje nazad na ostrvo ne bi li dokumentarcem prikazao kako se produkcija pretvorila u totalnu katastrofu.

Blizanci satkani od sna – Srpski takmičarski program

Sead Šabotić, Lea Vahrušev — Srbija — 2020 — 70'

Film prati grupu osuđenih lica koji izdržavaju kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu. Mislima usmerenim na svoje supruge i decu, osuđenici preispituju svoje odluke, dok sanjaju slobodu i ponovni zajednički život sa svojim porodicama.

Mako – Retrospektiva Mako Sajko

Siniša Gačić — Slovenija — 2013 — 52'

Portret velikana slovenačkog i jugoslovenskog dokumentarnog filma, iz ugla njega samog, njegove porodice i kolega Karpa Aćimovića-Godine, Jožeta Pogačnika i drugih.

Arktičke kamile (The Arctic Camels) – Fokus Norveška

Karl Emil Rikardsen — Norveška — 2019 — 75'

Kada Torarin i njegova sestra Svalin požele konja za jahanje, njihovi roditelji kupuju dve baktrijske kamile. Porodica ubrzo otkriva da dresura kamila nije za amatere. Zbog toga odlaze na ekspediciju u Mongoliju, nadajući se da će pronaći profesionalnog dresera kamila koji će prihvatiti poziv da dresira njihove kamile na norveškom delu Arktika. Duboko u pustinji Gobi, oni pronalaze svog kandidata. Ali oni nisu pripremljeni za metode mongolskog dresiranja.

Trejler Arktičke kamile:

Više informacija o programu, satnicama i lokaciji možete naći na sajtu https://www.beldocs.rs/filmovi/.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...