•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kusturica snima film "Na Drini ćuprija"?

Film, za koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske najavio da će uputiti poziv proslavljenom srpskom režiseru Emiru Kusturici da ga snimi, jeste "Na Drini ćuprija", saznaju "Večernje novosti“.

Mada nije precizirano o kom naslovu je reč, kako navodi list, u planu je ekranizacija čuvenog romana Ive Andrića "Na Drini ćuprija".

List navodi da Kusturica nikada nije krio divljenje prema nobelovcu, te da oni koji pomno prate rad slavnog režisera znaju da je ekranizacija znamenitog Andrićevog romana Kusturicina višedecenijska opsesija.

"U romanu `Na Drini ćuprija` je naša prošlost, sadašnjost, a bojim se i budućnost. To je naš Stari zavet", rekao je Kusturica kada je pre desetak godina najavljivao moguću ekranizaciju ovog dela.

"Novosti“ podsećaju da se u to vreme rodila i ideja o izgradnji Andrićgrada, prvobitno zamišljenog kao kulise za budući film, da bi u međuvremenu postao svojevrsna oda jedinom srpskom nobelovcu i jedan od najznačajnijih kulturnih centara.

"Lakše je sagraditi još jedan most nego snimiti film po Andrićevom romanu, ali problem će biti rešen unošenjem u filmsko delo posledica koje događaji u romanu imaju u današnjem vremenu", govorio je svojevremeno Kusturica.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, kojoj su prisustvovali i predsednik Srpske Željka Cvijanović i premijeri Srbije i Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković, najavio skoru premijeru filma o Jasenovcu, koji je radio Predrag Antonijević.

"Danas smo se dogovorili da uputimo poziv Emiru Kusturici za drugu temu od fantastičnog interesa za srpski narod, koja povezuje Srbiju i BiH i govori o svemu sa čim smo se suočavali u prošlosti i mnogo toga oslikava u današnjem vremenu", rekao je Vučić.

On je rekao da očekuje da to bude remek-delo, a da je Srbija spremna da preuzme najveći deo finansiranja, navodi list.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...